Ο συντονιστής covid του Ν. Λασιθίου Ν. Μουδατσάκης στο Λατώ fm: «Συνεχίζεται η λειτουργία της ΜΕΘ covid του ΓΝΑΝ – Έχουμε ζητήσει και θα επισπευσθεί η ενίσχυση με 4 γιατρούς για να καλυφθούν τα κενά»

Δεν ισχύει η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ covid του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μετά την συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην 7η ΥΠΕ, όπως δήλωσε ο συντονιστής covid του Ν. Λασιθίου Νίκος Μουδατσάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Πήραμε την υπόσχεση ότι η ΜΕΘ κορωνοϊού θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά όπως είχε πει και ο Υπουργός Υγείας, ενώ μας είπε και ότι επισπεύδεται η προκήρυξη των κενών θέσεων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, που ήδη έχουν ζητηθεί. Τα κενά 


Όπως ανέφερε, «η στελέχωση της ΜΕΘ θα γίνει με προσωπικό από άλλες κλινικές, με αυτούς που υπηρετούσαν ήδη στη ΜΕΘ και λόγω έκτακτων αναγκών είχαν πάει σε άλλα τμήματα. Τα κενά έχει προβλεφθεί πως θα καλυφθούν είναι μία κενή θέση εντατικολόγου που το υπουργείο θα επισπεύσει, σύντομα θα προκηρυχθούν και οι δύο θέσεις παθολόγου. Επίσης, έχει ζητηθεί και μία θέση καρδιολόγου. Άρα το ΓΝΑΝ έχει ζητήσει να ενισχυθεί με 4 γιατρούς για να καλύψει τα κενά. Πρόθεση του υπουργού Υγειας είναι να μην κλείσει καμία τέτοια δομή».

Ο κ. Μουδατσάκης ευχαρίστησε και το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης «για την καταλυτική του βοήθεια στη λειτουργία του ΓΝΑΝ και στα ΤΕΠ και στην Παθολογική κλινική. Με τις προκηρύξεις που θα γίνουν πιστεύουμε ότι οι εφημερίες θα καλυφθούν και οι γιατροί αυτοί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους».

Στην ερώτηση γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο απροχώρητο για να βρεθούν λύσεις, τόνισε πως «ας μην μείνουμε στο γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, ας μείνουμε στο ότι βρέθηκε λύση για να λειτουργήσει κανονικά η ΜΕΘ».

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό. είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από το προηγούμενο διάστημα. Τα κρούσματα ανέφερε είναι ελεγχόμενα, ενώ δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά στα Νοσοκομεία. 

Τέλος, είπε πως το πρόγραμμα εμβολιασμών για τους άνω των 85 συνεχίζονται κανονικά. Συμπλήρωσε ότι όποιος έχει κανονίσει να κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να πηγαίνει στην κεντρική είσοδο του ΓΝΑΝ και όχι στο ΤΕΠ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com