Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο Λατώ fm: «Δεν είναι καλό πράγμα να φτιαχτούν κλειστές δομές στο νησί σας, παράδειγμα οι Κρήτες στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, κονδύλια για το πρόγραμμα ESTIA υπάρχουν»

Για τις πολιτικές εξελίξεις, την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη διαχείριση του σημαντικού ζητήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού  μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

Όπως τόνισε αναφερόμενος στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας «είναι μία σωστή επιλογή την είχαμε άλλωστε ψηφίσει για πρόεδρο του ΣΤΕ. Τα στοιχεία που συνοδεύουν το βιογραφικό της είναι πολύ σημαντικά και αξιόλογα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την άποψη που έχω και ο κ. Παυλόπουλος δικαιούτο μία δεύτερη θητεία«.

Αναφορικά με την επανασύσταση από την κυβέρνηση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και Ασύλου, σημείωσε πως «θα ήταν αστείο  όλο αυτό θα είχε στοιχεία γελοιότητας εάν δεν ήταν τραγικό. Θέλω να πω ότι αυτό είναι ένα λάθος το οποίο έχει άμεση αντανάκλαση στην κατάστασή του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Επομένως δεν μπορεί κανείς να το δει με ελαφρά τη καρδία και σας θυμίζω και πως το διαλύσανε με χλευασμό με απαξίωση. Παρόλα αυτά είναι θετικό που επανασυστήνεται. Εφτά  μήνες τώρα, κάθε μήνα βγάζουν ένα καινούργιο οργανωτικό σχήμα, στην αρχή το παίρνει ο κύριος Χρυσοχοΐδης, μετά ο Κουμουτσάκος μετά ο κ. Στεφανής όπου εκεί πέρα παραβιάζεται κάθε έννοια ευρωπαϊκού κράτους με την έννοια του ότι φτιάχνεται ένα καινούργιο πράγμα όπου το Λιμενικό δεν υπακούει στο Υπουργείο του, η Αστυνομία δεν υπακούει στο Υπουργείο της, ο Στρατός δεν υπακούει στο Υπουργείο του, υπακούν όλοι στον  κ. Στεφανή.

Όλα αυτά αν είχαν αποτέλεσμα θα έλεγε κανείς, δεν βαριέσαι έχουν αποτέλεσμα. Είδατε εσείς κανένα αποτέλεσμα;  Για τα ανήλικα έχουμε το στέλεχος του Facebook την κ. Αγαπηδάκη η οποία ανέλαβε τα ανήλικα, από τότε που έγινε αυτό είδατε κάτι εσείς; Εμείς δεν είδαμε. Το θέμα δεν είναι οργανωτικό είναι θέμα πολιτικής. Και τώρα με το υπουργείο εάν η πολιτική του συνεχίσει να είναι αυτό το ιδεοληπτικό μείγμα πάλι δεν θα κάνουν τίποτα.

Όπως τόνισε «όταν ανέλαβα εγώ υπουργός είχσαμε 10.000 αφίξεις την ημέρα, όταν έκλεισαν τα σύνορα από την Ειδωμένη προς τη Βόρεια Μακεδονία,είχαμε 5.000 την ημέρα. Μετά τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας φτάσαμε να είμαστε γύρω στους 180-200 τώρα είχαμε  400. Είναι κάτι το οποίο διαχειρίζεται κάνεις, αλλά δεν λύνεται με προπαγάνδα το μεταναστευτικό προσφυγικό. Δεν γίνεται να λες ο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φύλαγε τα σύνορα, άρα η στρατηγοί μας σε αστυνομία και στρατό είναι επίορκοι.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας «τους Κρήτες τους προβάλλω σαν ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό με καλούς τρόπους, με σωστές πρακτικές. Αναφέρομαι στο ESTIA. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μείνει στην ιστορία του μεταναστευτικού- προσφυγικού παγκόσμια, όπου  μόνο σε σπίτια μένουν οι άνθρωποι, οι επικοινωνίες σας πάνε καλά, την ίδια ώρα έρχονται και ψάχνουν να βρουν στρατόπεδα πυροβολικού να φτιάξουν δομές.

Δεν είναι καλό πράγμα να φτιαχτούν κλειστές δομές στο νησί σας, δεν είναι καλό πράγμα να φτιαχτούν κέντρα υποδοχής στο νησί σας. Εμείς είχαμε δύο ζητήματα στα οποία ήμασταν πάρα πολύ προσηλωμένοι. Το ένα είναι η Θράκη, δεν θέλαμε να φτιάξουμε κέντρα όχι επειδή είναι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας εκεί, αλλά για να μην μπούμε στην διαδικασία Σιίτες  – Σουνίτες. Οι μουσουλμάνοι είναι πολλές φορές σε βαθμό πολεμικό αντιτιθέμενοι μεταξύ τους. Με κατηγόρησαν πολλές φορές ακόμα και άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ για ποιο λόγο όταν ερχόταν ένα καράβι δεν τους ταυτοποιούσαμε στην Κρήτη και τους πηγαίναμε στη Μόρια ή κάπου αλλού να τους ταυτοποιήσουμε και τρέχαμε να τους μαζέψουμε».

«Είχαμε μία πολύ μεγάλη προσήλωση στο να μη φτιάξουμε κέντρα υποδοχής στην Κρήτη και δομές τέτοιες στην Κρήτη.

Η άλλη ιδεοληψία είναι  τα κέντρα των 7.000 ανθρώπων. Πέραν του ότι είναι βάρβαρο, είναι παράνομο για΄τι οι αιτούντες άσυλο δεν μπορεί να είναι υπό κράτηση.

Νομίζω ότι στην Κρήτη αντιδρούν πολύ σωστά. Δεν λένε δεν θέλουμε πρόσφυγες και μετανάστες, λένε συνεχίστε την εφαρμογή του προγράμματος ESTIA, ένα επιτυχημένο σε παγκόσμιο επίπεδο πρόγραμμα. Το οποίο από την κυβέρνηση καταγγέλλουν σαν ένα πρόγραμμα το οποίο προσκαλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Τα κονδύλια υπάρχουν, όπου έγινε το πρόγραμμα,έχει πετύχει, τα πιο πετυχημένα παραδείγματα είναι η Κρήτη η Αθηνά η Λιβαδειά. 

Όταν είδα ότι μου προτείνουν οι άνθρωποι σπίτια, επομένως δεν έχει νόημα να φτιάξουμε δομές».


Η Ευρώπη αφού επέδειξε πρώτα ένα καλό πρόσωπο και μας βοήθησε, το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει ένα άθλιο πρόσωπο.

Οφείλω να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε βασικές γραμμές συνεχίζει τη δική μας πολιτική, βάζοντας τα ίδια αιτήματα και αυτό είναι θετικό.

Η Ευρώπη είναι άθλια, το πρόβλημα το έχουμε εμείς και  οφείλουμε να το διαχειριστούμε. Από τη στιγμή που θα πεις δεν μπορώ να το διαχειριστώ και αυτό ήταν λάθος του κ. Χρυσοχοΐδη που είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τις εθνικές μας ευθύνες στο όνομα του ότι κάποιος δεν μας φέρεται καλά.

Θα σας  πω μία άποψη που διαμορφώνω σιγά-σιγά και με τρομάζει. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστεί την κατάσταση, πιστεύω ότι αφήνοντας την κατάσταση χωρίς διαχείριση, δημιουργεί κοινωνικές εκρήξεις και κοινωνικό αυτοματισμό που οδηγεί τον κόσμο προς τα δεξιά, προς την ξενοφοβία και το ρατσισμό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους οδηγήσει κοντά της. Είναι εγκληματικό λάθος. Θέλω να θυμίσω στους κριτές αλλά και στους υπόλοιπους συμπατριώτες μας ότι σε μία κρίση σαν του 2015 που είχαμε  συγχρόνως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Ελλάδας διαχειριστήκαμε τα γεγονότα και βγάλαμε αλληλεγγύη από το λαό μας και η αλληλεγγύη μας βοήθησε να τα διαχειριστούμε. 

Άρα έχουμε μία πρακτική που λέει, διαχείριση βγάζει αλληλεγγύη, αλληλεγγύη βοηθάει τη διαχείριση του πέτυχε με όλα της τα λάθη και  έχουμε και μία έλλειψη διαχείρισης και ξενοφοβία η οποία οδήγησε σε αυτή την κατάσταση που είμαστε σήμερα.

Σχετικά με την απουσία της χώρας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου και την άφιξη στη χώρα μας του Λίβυου στρατάρχη Χάφταρ ανέφερε πως «είναι πολύ κακό για την πατρίδα μας το ότι δεν κληθήκαμε εκεί, κατά τη δική μου την άποψη είναι πολύ πιθανόν να δείχνει μία υποτίμηση του θέματος από την κυβέρνηση και λειψές ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο, θα ήταν εύκολο να αρχίσω να κοροϊδεύω, είναι πολύ κακό, νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες, θα το δούμε.


Ακούστε το:


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com