Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος στο lato 103,3 «Έχουμε πληροφορίες ότι παγκόσμιος τουριστικός οργανισμός πρόκειται να ανακοινώσει ότι για φέτος δεν ισχύει τίποτα.Φοβάμαι ότι οικονομικά το 2020 θα πρέπει να το διαγράψουμε»

Σοβαρό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καθόλου τουριστική σεζόν για φέτος τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το latofm 103,3.

O κ. Τάσιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι η υγεία μας και όχι το αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Βρισκόμαστε μπροστά σε  μια πρωτοφανής δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αεροπλάνα. Έχουμε πληροφορίες ότι παγκόσμιος τουριστικός οργανισμός πρόκειται να ανακοινώσει ότι για φέτος δεν ισχύει τίποτα, που αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε από το μηδέν. 
Φοβάμαι ότι οικονομικά το 2020 θα πρέπει να το διαγράψουμε. Πρέπει να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να επικεντρωθούμε στην  αντιμετώπιση της πανδημίας.  Μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα το θέμα της υγείας του κόσμου και μετά να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλης Βαρκαράκης μεταξύ άλλων είπε ότι «Δυστυχώς επιβεβαιώνοντε οι φόβοι μας.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα ελληνικά ξενοδοχεία γονάτισαν  από τη φορολογία όλα αυτά τα χρόνια και τώρα που «έκαστε η στραβή» δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μια κρίση αυτού του μεγέθους. Ξεκινάμε χαμηλότερα από το μηδέν. Βρισκόμαστε τέσσερις εβδομάδες πριν ανοίξουμε και δεν ξέρουμε τι περιμένει την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο την επόμενη στιγμή. Ο μεγαλύτερός μας φόβος είναι τι θα γίνει αν σε κάποιο ξενοδοχείο εκδηλωθεί κρούσμα…τι θα κάνουμε. Βλέπουμε σήμερα στη Λήμνο να είναι «εγκλωβισμένο» στο λιμάνι σε καραντίνα με προσωπικό και επιβάτες…..
Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ψυχραιμία και να κοιτάξουμε την υγεία όλων μας» κατέληξε.

Ρεπορτάζ Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις