Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου Μ. Διαλυνάς στο Λατώ fm: «Απέχουμε από τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η κ. Κεραμέως αρνείται να μας ακούσει, αρνείται το διάλογο»

«Δεν υπάρχει διάλογος με το υπουργείο Παιδείας» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου Μανόλης Διαλυνάς, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ σύμφωνα με την οποία ομόφωνα αποφασίζει αποχή από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς  όλες οι παρατάξεις απέσυραν τις υποψηφιότητές τους.

Όπως είπε, η διενέργεια των αρχαιρεσιών γίνεται σε μη εργάσιμη ημέρα (Σάββατο) και αντιπροτείνεται να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα αλλά χωρίς άδεια ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά και τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, που όπως αναφέρει και η ανακοίνωση «δεν διασφαλίζει ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας ούτε και τη μυστικότητα της ψήφου».

«Είχαμε προτείνει να αναβληθούν αυτές οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των αιρετών για εύλογο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο είχε στείλει εγκύκλιο για 4 του Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη και με φυσικό τρόπο να γίνουν οι εκλογές, κάτι που άλλαξε στην πορεία για Σάββατο 7 του μηνός. Η κ. Κεραμέως αρνείται να μας ακούσει, αρνείται το διάλογο, είναι κατά κάποιο τρόπο αποφασίζω και διατάζω. Την καλούμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποφασίσει την ματαίωση των εκλογών» σημείωσε., προσθέτοντας πως «ένας διάλογος με τα συνδικαλιστικά μας στελέχη πάντα θα ήταν εποικοδομητικός και ωφέλιμος».


Ο κ. Διαλυνάς αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της σχολικής χρονιάς μέχρι τώρα, λέγοντας πως τα κενά φέτος είναι λιγότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com