Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Μεραμβέλλου Νίκος Ζαχαριάδης στο Λατώ fm: «Αισιοδοξώ ότι στη σημερινή συνάντηση στα Χανιά θα καταλήξουμε στο σχήμα του Ενιαίου Φορέα διαχείρισης του Κρητικού ελαιολάδου»

Για την κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει σήμερα στο Κολυμπάρι Χανίων μεταξύ των προέδρων των Ενώσεων και των Συνεταιρισμών της Κρήτης σχετικά με τη δημιουργία του ενιαίου φορέα διαχείρισης του Κρητικού ελαιολάδου, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  Μεραμβέλλου Νίκος Ζαχαριάδης που θα συμμετάσχει και αυτός στη συζήτηση, όντας άλλωστε από τους κύριους συντελεστές, από τις πρώτες συναντήσεις που είχαν γίνει και στο Λασίθι τους προηγούμενους μήνες.

Η σημερινή, όπως ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης, είναι η τέταρτη συνάντηση που θα γίνει σε επίπεδο Νομών. «Έχει γίνει από μία συνάντηση σε κάθε νομό και σήμερα πιστεύουμε ότι θα καταλήξουμε στο σχήμα του φορέα που έχουμε σχεδιάσει να δημιουργήσουμε για την μία κοινή αντιμετώπιση του θέματος της πώλησης του ελαιολάδου σε παγκρήτιο επίπεδο.

Εάν τελικά ξεπεραστούν κάποια μικροπροβλήματα, πιστεύω ότι θα δει ανάκαμψη ότι αφορά το ελαιόλαδο. Εάν δεν έχεις μεγάλες ποσότητες, δεν μπορείς να μπεις στην αγορά, αν π.χ. μία αλυσίδα θέλει 10- 15.000 τόνους λάδι, πού θα το βρεις; Η προστιθέμενη αξία αν το λάδι τυποποιημένο φέρνει και την τιμή.

Πιστεύουμε ότι σήμερα θα ολοκληρώσουμε τη φιλοσοφία του σχήματος που δημιουργείται και την επόμενη φορά αυτό θα είναι πλέον σχηματισμένο. Υπάρχουν λάδια τα οποία έχουν μείνει. Ο κάθε Συνεταιρισμός, ο κάθε ιδιώτης, μπορεί να διοχετεύει την ποσότητα που έχει ανάγκη και το υπόλοιπο αντί να μένει στις δεξαμενές του, θα περνάει μέσα από το κοινό φορέα που θα δημιουργηθεί. Θεωρώ ότι είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να μην δημιουργηθεί».

Σχετικές δημοσιεύσεις