Ο πρόεδρος ΤΑΞΙ Νικήτας Κουρκούτης στο Λατώ fm: «Ζητάμε το αυτονόητο. Να υπάρχουν ΤΑΞΙ μπροστά στο νοσοκομείο!»

Πτώση στον τζίρο τους κατέγραψαν τα ΤΑΞΙ του Αγίου Νικολάου την φετινή τουριστική σεζόν σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικήτα Κουρκούτη. Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου “Ναι μεν αλλά” ο κ. Κουρκούτης μεταξύ άλλων είπε: “Είχαμε  20 με 25% πτώση. Οι πρώτοι μήνες ήταν πάρα πολύ δύσκολοι και μετά ήρθε και το “κανόνι”. Αυτό μας “πέθανε¨και υπάρχει και ο φόβος για το τι θα γίνει του χρόνου. Το Thomas Cook ήταν ένα πολύ μεγάλο γραφείο.Ορισμένα ξενοδοχεία διώξαν τον κόσμο πιο γρήγορα, από τα μέσα του Οκτωβρίου. Χάσαμε τον Οκτώβρη.  
Ερωτώμενος για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ΤΑΞΙ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ο κ. Κουρκούτης τόνισε:
Το κυκλοφοριακό στην πόλη. Η πόλη πρέπει να είναι μικρής κυκλοφορίας, όσο το δυνατόν  λιγότερα αυτοκίνητα. Η πόλη μέσα να μην έχει αμάξια καθόλου. Να κυκλοφορούν μόνο οι πεζοί. Από το παλιό Δημαρχείο και από τη γέφυρα να περνάνε μόνο τα ταξί, τα ασθενοφόρα και η αστική συγκοινωνία.
Δεν έχουμε πρόβλημα στη μονοδρόμηση του παραλιακού αν και θα μπορούσε να μη γίνει, αν υπήρχε καλύτερη αστυνόμευση. Εμάς μας δυσκολεύει πολύ το να ανεβαίνουν τα ΤΑΞΙ  από την Παλαιολόγου και να πηγαίνουν π.χ. λέω ένα παράδειγμα στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ πρέπει να κάνουν ένα πολύ μεγάλο κύκλο. Όλο το πρόβλημα όμως θα αντιμετωπιστεί στην Γέφυρα. Έπρεπε να μεγαλώσει η Γέφυρα τουλάχιστον τρία μέτρα. Τόσα χρόνια το λέμε αλλά δεν γίνεται τίποτα. Και στην Κιτροπλατεία χρειάζονται παρεμβάσεις. Έχουμε 150 λεωφορεία τουριστικά την ημέρα. Τι θα γίνει με αυτά? » 
Για το αίτημα του σωματείου σχετικά με την πιάτσα ΤΑΞΙ μπροστά στο νοσοκομείο ο κ. Κουρκούτης μεταξύ άλλων είπε:
«Ζητάμε το αυτονόητο, αυτό που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αυτό που λέει η νομοθεσία. Απ’ έξω από το νοσοκομείο να υπάρχουν ΤΑΞΙ, να μπορεί ο πολίτης και ο άρρωστος όταν θα βγει να βρει το ταξί του όπως είναι στα Βενιζέλεια όπως είναι στο Πανεπιστημιακό όπως είναι παντού. Πριν τρία χρόνια μας έδωσαν πιάτσα στην Κνωσού. Μα η είσοδος του νοσοκομείο δεν είναι  στην Κνωσού. Η πιάτσα πρέπει να είναι μπροστά στο νοσοκομείο και να μην χρειάζεται να καλέσει μέσω τηλεφώνου  ο ασθενής ΤΑΞΙ γιατί αμέσως χρεώνεται 2,15 ευρώ. Αυτή τη φορά περιμένουμε θετική απάντηση από την επιτροπή κυκλοφορίας» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις