Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου στο Λατώ fm: Τα όρια μας εξαντλήθηκαν, εδώ και ένα χρόνο συνάδελφοι στο ΤΕΠ του ΓΝΑΝ βιώνουν λεκτική βία από συγκεκριμένο μέλος του ιατρικού προσωπικού

Για τις καταγγελίες του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου για λεκτική βία και προσβλητική συμπεριφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προς το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Τ.Ε.Π. μίλησε ο πρόεδρος Γιώργος Μανουσάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως ανέφερε, «είναι μία κατάσταση δύσκολη, εμείς δεν θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο να δημοσιοποιηθεί αλλά δυστυχώς τα όρια εξαντλήθηκαν, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οι συνάδελφοι στο τμήμα επειγόντων του ΓΝΑΝ ζουν δύσκολες καταστάσεις κάποιες φορές λόγω συμπεριφοράς από την πλευρά ενός μέλους του Ιατρικού προσωπικού, το οποίο και ενώπιον των ασθενών συμπεριφέρεται με τρόπο πάρα πολύ άσχημο, γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει να γίνουν παρεμβάσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου.Ένα περιστατικό που καταγράψαμε εμείς έγινε το καλοκαίρι πέρυσι, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποκρίθηκαν συναδέλφισες μπροστά σε ασθένειες ‘βλαμμένες’ επειδή κάλεσαν το γιατρό να δει περιστατικό τη νύχτα. Έχουν γίνει παρατηρήσεις από τη Διοίκηση αλλά η κατάσταση αυτή δεν σταματάει. Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο μέλος του ιατρικού προσωπικού, δεν το γενικεύουμε, υπάρχουν και γιατροί που η συμπεριφορά τους είναι άψογη. Το ΤΕΠ είναι ένα κρίσιμο τμήμα που διαχειρίζεται δύσκολα περιστατικά και περιστατικά covid, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση από όλους και για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών και για να μην υπάρξει διασπορά στο νοσοκομείο – και είναι πάρα πολύ θετικό που μέχρι στιγμής, παρά του τις όποιες δυσκολίες, αυτό έχει αποφευχθεί. Είναι ένα κρίσιμο τμήμα και χρειάζεται ηρεμία. Πάντα το αποτέλεσμα έρχεται όταν όλοι μαζί δουλεύουν σαν ομάδα, γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς στο νοσοκομείο, με διακριτούς ρόλους αλλά με αμοιβαίο σεβασμό και προσοχή ο ένας προς τον άλλον. Όταν αυτό το κλίμα διασπάται πρέπει η Διοίκηση να λάβει μέτρα. Ο κ. Ανδρεαδάκης έχει παρέμβει πολλές φορές αλλά η κατάσταση αυτή συνεχίζεται». 

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για μονιμοποίηση συμβασιούχων και για το εάν αυτή επηρεάζει και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. «Έχουν υπάρξει και αποφάσεις Ευρωπαϊκών δικαστηρίων για την Ιταλία με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο. Πολύ σωστά σας είπε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος ότι δημιουργεί τετελεσμένα. Στην επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη 
θέσαμε το θέμα, λέγοντας ότι με τη μοριοδότηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν αρκετά χρόνια στα Νοσοκομεία. Ο αναπλ. υπουργός επικαλέστηκε αντισυνταγματικότητα και εμείς αντιτάξαμε τις αποφάσεις αυτές των ευρωπαϊκών δικαστηρίων που να τρέχουνε που λένε ότι υπερισχύουν του Συντάγματος. Δεν ξέρουμε εάν η κυβέρνηση συμμορφωθεί, εμείς πάντως έχουμε άλλο ένα επιχείρημα για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com