Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm για το νέο εμβολιαστικό κέντρο που ανοίγει την Τρίτη στη Σητεία και την πορεία των εμβολιασμών

Για το νέο εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στη Σητεία από τις 16/3 και τους εμβολιασμούς μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, υπάρχει διάθεση στον πληθυσμό για εμβολιασμό που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Για όσους πολίτες από την περιοχή είχαν κλείσει π.χ. ραντεβού για το εμβόλιο στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Καλδής είπε πως αυτοί μπορούν να κάνουν την αλλαγή αρκεί αυτό να γίνει, όπως προβλέπει το σύστημα, για περιπτώσεις διαστήματος μέχρι 5 ημερών από την είσοδο στην πλατφόρμα μέχρι την ημερομηνία που έχει κλειστεί το ραντεβού.

Για κάποιον που έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση π.χ. στον Άγιο Νικόλαο, αυτό είπε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει και να κάνει τη β΄ δόση στη Σητεία, αν και υπάρχει πιθανότητα, όπως είπε, αυτό να γίνει το προσεχές διάστημα. 

Όπως ανέφερε, υπάρχει πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα, βάσει πληροφόρησης, να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικιακές ομάδες των 70 και άνω αλλά και για ομάδες υψηλού κινδύνου, ομάδες ανθρώπων με νοσήματα τα οποία θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών ποια θα είναι αυτά και πώς θα μπουν στην πλατφόρμα. Πρόσθεσε ότι από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να μπορούν να μπαίνουν και να κλείνουν ραντεβού και άτομα άνω των 65 ετών. 
 
Για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ο κ. Καλδής είπε ότι αναμένεται να έλθουν στη χώρα μας 400.000 εμβόλια, ενώ αναφορά έκανε και στην προληπτική απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως είπε «να μην υπάρχει πανικός αφού δεν υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι αυτές οι παρενέργειες με τις θρομβώσεις οφείλεται στο εμβόλιο, οι επιστήμονες θα δώσουν τις απαντήσεις, εάν αυτοί πράγματι διαπιστώσουν ότι υπάρχουν παρενέργειες θα σταματήσουν τους εμβολιασμούς».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com