Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κ. Καλδής στο Λατώ fm: «Άνοιξε το Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ξεκινούν από αρχές της επόμενης εβδομάδας οι εμβολιασμοί για τη γρίπη – Πιο μεγάλο από ποτέ το ενδιαφέρον μέχρι τώρα»

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει μια ποσότητα σε όλα τα φαρμακεία με εμβόλια της γρίπης, όπως είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής.

Όπως είπε, από τις 28/9 άνοιξε το Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  και μπορούν να γραφτούν τα εμβόλια για την γρίπη, «τα οποία δεν έχουν φτάσει στα φαρμακεία και αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας – αρχές της άλλης».

Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα υπάρχει από τον κόσμο πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να το εμβόλιο, «ποτέ δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα πρέπει να γίνει μία επιλογή όσον αφορά τη διαδικασία της προτεραιότητας του εμβολιασμού, προφανώς πρώτα των ευπαθών ομάδων, των ηλικιωμένων. 
 
Για το αυξημένο ενδιαφέρον αυτό, ρόλο, όπως λέει, έχει παίξει και η πανδημία. «Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει και τους γιατρούς στη διάγνωση για το αν είναι π.χ. γρίπη ή κορωνοϊός, αφού τα συμπτώματα είναι κοντινά, με εξαίρεση την απώλεια όσφρησης και γεύσης που δεν υπάρχουν στην γρίπη». 

Ο εμβολιασμός, τόνισε, θα πρέπει να ξεκινήσει 10-15 Οκτωβρίου, ώστε να συμπεριληφθεί εντός και το τρίμηνο που θα υπάρχει έξαρση της γρίπης, δηλαδή Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο. 

Ο κ. Καλδής σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει πανικός ότι τα εμβόλια τελείωσαν, εάν τυχόν κάποιος πέσει στο ενδιάμεσο της παραλαβής των παρτίδων των εμβολίων. Όλα τα εμβόλια που έχουν παραγγελθεί δεν θα έρθουν μαζεμένα, θα έρχονται τμηματικά. Όλοι θα εμβολιαστούν και έχει γίνει πρόβλεψη για όλους και θα γίνουν όλα όπως πρέπει, αρκεί να μην υπάρξει πανικός και πίεση χωρίς να υπάρχει λόγος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com