Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μ. Καρτσωνάκης στο Λατώ fm: «Από το νομό Λασιθίου ξεκινά σήμερα για την Κρήτη η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για την Γ΄ τάξη Λυκείων και ΕΠΑΛ, στο ‘τραπέζι’ να γίνουν οι Πανελλαδικές Ιούλιο ή Σεπτέμβριο»

Για το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία που ενεργοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έπειτα από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού και το οποίο θα ξεκινήσει από σήμερα για την Κρήτη από το νομό Λασιθίου (μαζί και με άλλους νομούς της χώρας), μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης. 

Όπως τόνισε «η εξ αποστάσεως διδασκαλία ξεκίνησε χθες πιλοτικά στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου με έμφαση στη Γ’ Λυκείου. καθώς οι τρεις αυτοί νομοί είναι οι πρώτοι στους οποίους ανεστάλη, καθολικά, η λειτουργία των σχολείων.  Μετά από εισήγησή μου, από σήμερα θα γίνει ξεκίνημα της εφαρμογής της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από το νομό Λασιθίου. Έχει γίνει η απαραίτητη επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του νομού και έχουν δοθεί τα στοιχεία που ζήτησε το υπουργείο για να ξεκινήσουμε πιλοτικά για την Γ΄ τάξη Λυκείου και ΕΠΑΛ. Από αύριο θα μπουν με τον ίδιο τρόπο Ρέθυμνο και Χανιά και μεθαύριο το Ηράκλειο».

Από χθες έχουν σταλεί οδηγίες στη Διεύθυνση και στα e mail των Διευθυντών των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα αποτελέσουν τις ομάδες υποστήριξης της δράσης και το μεσημέρι θα ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου για τον βηματισμό και την εκκίνηση της διαδικασίας».

Όπως είπε «σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της υπουργού έχουν προχωρήσει σε κεντρικό επίπεδο συγκεκριμένες ενέργειες ώστε μέσα από μια πλατφόρμα να μπορούν να γίνονται μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. 

Τόνισε δε πως «αυτή η διαδικασία δεν είναι για την αναπλήρωση της ύλης, η ύλη θα καλυφθεί όπως πρέπει από τους εκπαιδευτικούς μας όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό που κάνουμε είναι οι μαθητές μας να είναι σε μια διαδικασία εκπαίδευσης, να μην αφήσουν το διάβασμά τους, να βοηθηθούν από τους εκπαιδευτικούς, να συζητούν προβλήματα που μπορεί να έχουν».

Ερωτώμενος για τυχόν περιπτώσεις μαθητών που δεν διαθέτουν κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση απάντησε πως «υπάρχει η τεχνική υποστήριξη η οποία και θα δώσει τις λύσεις».

Για την περίπτωση να χαθεί η σχολική χρονιά τόνισε πως «η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι μια κατάσταση με δυναμική και με εξέλιξη απρόβλεπτη, άρα το να δοθούν ασφαλείς απαντήσεις σήμερα που μιλάμε για το τι θα γίνει δεν μπορεί να ειπωθεί. Έχουν εκπονηθεί σχέδια και πλάνα ώστε όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα να έχουμε την κατάλληλη λύση, όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κάποια στιγμή, θα δούμε το διάστημα αυτό, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. Τότε με βάση και τα σχέδια θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για να μην χαθεί η χρονιά».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο,
είπε πως «‘όλα είναι στο τραπέζι, δεν μπορούμε όμως από σήμερα να πούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι θα γίνει, αυτό που θα τις καθορίσει θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας».

«Πρέπει να είμαστε πίσω από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να ακολουθούμε τις οδηγίες του»
σημείωσε. 


Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com