Ο Παντελής Επιτροπάκης στο Λατώ fm: «Χαμηλή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον παρά τις αντιξοότητες» – Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης

Κανονικά προχωρά η κίνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης με τον κόσμο παρά τις αντιξοότητες που έχει να αντιμετωπίσει από το Μάρτιο και μετά να δείχνει αγοραστικό ενδιαφέρον, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι, όπως είπε, χαμηλή – και χαμηλότερη με τα επίπεδα Απριλίου – Μαΐου – κυμαινόμενη από 0,83 έως 0,88 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και το πρατήριο υπάρχει μία διακύμανση της τάξης των πέντε έως έξι λεπτών.

Κυρίως, ανέφερε, πετρέλαιο θέρμανσης βάζουν όσοι δεν προμηθεύτηκαν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ενώ σε δεύτερη μοίρα αυτοί που δεν προμηθεύτηκαν αρκετό πετρέλαιο τον Απρίλιο και το Μάιο. «Εμείς είμαστε εδώ, εξυπηρετούμε στο μέτρο του δυνατού».

Για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να ξέρουν, χρόνια τώρα, οι καταναλωτές είναι ότι ο μόνος αρμόδιος για να απευθυνθούν είναι ο φοροτεχνικός τους, εκεί θα πάνε για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα του υπουργείου Οικονομικών και από εκεί θα αναμένουν το επίδομα. Θα δοθούν επιδόματα και για άλλα είδη καυσίμων φέτος». 

Για τη ζώνη της Κρήτης το ποσό του επιδόματος θα ξεκινά, όπως είπε, από τα 80 ευρώ. «Δεν πρέπει θεωρώ να χωρίζουμε σε κατηγορίες όσους δικαιούνται και όσους δεν δικαιούνται επίδομα, αυτό γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Θα προτιμούσα να είχε μια χαμηλότερη τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης και να είναι προσιτό σε όλους» τόνισε. 

Για την κίνηση στα πρατήρια, ανέφερε πως παραμένει πεσμένη σε επίπεδα του 60-70%. Η τιμή της βενζίνης δε σε πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη, εξακολουθεί να κινείται στα επίπεδα του τελευταίο 6μηνου. «Είναι υψηλή βέβαια για περιόδους κρίσης, αλλά θα μπορούσε να είχε πάει και ψηλότερα 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com