Ο Νίκος Κοκκίνης στο Λατώ fm: «Θα εκπροσωπήσω το Λασίθι και θα βοηθήσω όσο μπορώ στην προσπάθεια της Διεπιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό που ξεκινά σήμερα – Μέχρι την Τετάρτη θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για την τουριστική προβολή του Αγίου Νικολάου»

Για την Διεπιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας για την προστασία από τον κορωνοϊό, που για πρώτη φορά συνεδριάζει σήμερα στο Ηράκλειο, μίλησε το μέλος της και επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας του Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης.

Όπως τόνισε «θα προσδιορίσουμε με ακρίβεια το αντικείμενο της δραστηριότητας. ένα από αυτά κάνει αναφορά στις κοινωνικές δομές της Κρήτης και αφορά και τα θέματα της ευρύτερης Υγειονομικής περιφέρειας. Θα είναι μία επιτροπή συμβουλευτικού χαρακτήρα που μετέχουν δέκα πρόσωπα – από την Ιατρική Σχολή, από την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας, από την ΠΕΔ Κρήτης εγώ και από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο τη νοσηλευτική σχολή δύο πρόσωπα, με συντονίστρια την κ. Μπορμπουδάκη. Θα εκπροσωπήσω το νόμο Λασιθίου και θα βοηθήσω όσο μπορώ στην προσπάθεια αυτή».

Για την οροεπιδημιολογική μελέτη που ξεκίνησε στην Κρήτη, ενθάρρυνε τον κόσμο να βοηθήσει. «Πέρα από το τις προσωπικότητες που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Κρήτης ότι αφορά την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης ειλικρινά είμαι ανοιχτός γιατί γνωρίζω και από μέσα το ποσό μεθοδικά και αποτελεσματικά και υπεύθυνα δουλεύουν. Αυτή η προσπάθεια σε σχέση με την έρευνα είναι η μοναδική που γίνεται σε περιφέρεια της χώρας και θα είναι κάτι πάρα πολύ ωφέλιμο για το νησί μας».

Για τη συνάντηση με τους επαγγελματίες εστίασης και την τουριστική προβολή

«Θα περίμενα από την συνάντηση αυτή να είχε και τη συμμετοχή ενός εκάστου από μας στην κρίση, το ενός εκάστου αφορά κυρίως τους θεσμούς και τις δομές, δηλαδή ποια είναι η συμμετοχή του δήμου στην τη βοήθεια όλων των ανθρώπων αυτών των επιχειρήσεων. 

Θα πρέπει κάνεις να δει την επιχείρηση σαν μία κοινωνική προοπτική και μία αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη και το δήμο, μπορεί να φανταστεί κανείς τώρα μία πόλη όπου οι επιχειρήσεις θα είναι όλες κλειστές, μια νεκρή πόλη;

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι εκεί, έστω και αν χρειαστεί κάποια πράγματα να πάνε πιο πίσω. Να δώσουμε το μέγιστο δυνατό σαν βοήθεια, είτε αυτό αφορά απαλλαγές, είτε αυτό αφορά πληρωμές που μπορούν να μεταφερθούν την επόμενη χρονική περίοδο, είτε αφορά το κομμάτι των πρωτοκόλλων, είτε της βοήθειας σε σχέση με την επιμόρφωση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Μία ευρύτερη προσπάθεια, να δει το κομμάτι της τουριστικής προβολής άμεσα. Ο Δήμος τώρα έπρεπε να ‘κελαηδάει’ και να ‘παίζει’ σε όλους τους νομούς της χώρας και στην Κρήτη,αφού πια οι στόχοι έχουν αλλάξει».

Πρέπει όπως είπε να γίνει μια σειρά ενεργειών «για να πούμε ‘ελάτε παιδιά στον Άγιο Νικόλαο, είναι μία ασφαλής περιοχή, υπάρχει ένα καλό υγειονομικό σύστημα και από κει και πέρα υπάρχει και μία βοήθεια και στους ανθρώπους και στους εργαζόμενους και στους πολίτες». Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Πρέπει και η περιφέρεια να βγει με τις δικές της προτάσεις».

Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο Δ.Σ. του οποίου βρέθηκε χθες, λέγοντας πως «θα ξεκινήσουμε σαν παράταξη να επισκεπτόμαστε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του δήμου και βεβαίως και τα διαμερίσματα, για να μαθαίνουμε από πρώτο χέρι μία σειρά θέματα.

Έβαλα μια σειρά θεμάτων τα οποία προσπαθούν κάποιοι να απαξιώσουν με κάθε τρόπο, όπως τη λειτουργία τη δημοκρατική, δεν μπορεί ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου να κάνει τρία χαρτιά για να πάρει ένα χαρτί από το από το Λιμενικό Ταμείο. Υποχρεούνται να ενημερώνουν τον κόσμο».

Έθεσε επίσης, όπως ανέφερε, το θέμα με τον σταθμό υποδοχής στο λιμάνι Αγίου Νικολάου,  τον παραλιακό δρόμο «που είναι ο πιο σκοτεινός δρόμος» όπως είπε, την παρέμβαση στη Λίμνη που χαρακτήρισε «αποσπασματική». 

«Στα κεντρικά και ουσιαστικά brand name της πόλης, αυτά που αναδεικνύουν και προβάλλουν την πόλη, έπρεπε να υπάρχει ένας πραγματικά στόχος συγκεκριμένος και συνολικός, μέσα από αρχιτεκτονικές ή άλλες διαδικασίες και να ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνουμε. Τα προβλήματα για να λυθούν πρέπει να μπουν στο τραπέζι».

Σχετικές δημοσιεύσεις