Ο Νίκος Καμινογιαννάκης στο Λατώ fm: Έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις στον Δήμο, σε μια νύχτα βγήκαν αποτελέσματα από 101 αιτήσεις, να δοθούν οι πίνακες στη δημοσιότητα

Για τις προσλήψεις με σύμβαση 8μηνης διάρκειας που έγιναν στο Δήμο Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «αλλάζουμε τον Δήμο» Νίκος Καμινογιαννάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «και προσωπικά και το σύνολο των δημοτών έχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση του δήμου για τις προσλήψεις τις συγκεκριμένες καθώς και για τις εξηγήσεις που δόθηκαν γιατί οι εξηγήσεις εκθέτουν το Δήμο. τόσο εγώ όσο και όλη η παράταξη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ‘αλλάζουμε το δήμο’ είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε πρόσληψη είτε μόνιμου προσωπικού είτε εποχικού που κάνει ο δήμος απλώς να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, κάτι που δεν λέω μόνο εγώ αλλά το σύνολο των δημοτών».

Είπε επίσης πως «ο Δήμος όφειλε να πραγματοποιήσει την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση 4μηνης διάρκειας, καλύπτοντας έτσι κενές θέσεις, πράγμα που δεν έκανε. Όφειλε να τις κάνει από τις 6/11 και ταυτόχρονα όφειλε να τις ανανεώσει αφού είχε τη δυνατότητα. Και οι παροχές υπηρεσίας στον πολίτη θα ήταν πολύ καλύτερες από το Νοέμβριο».

Για τις οκτάμηνες συμβάσεις, τόνισε πως «υπάρχουν πολλά ερωτήματα, κατόπιν των εξηγήσεων και πάλι που έδωσε ο δήμος, και εύλογα ερωτήματα, είτε σχετικά με τα κοινωνικά κριτήρια που ελήφθησαν όπως αναφέρει, είτε σχετικά με τους πίνακες που έγιναν από τους αξιολογητές όπως αναφέρει, είτε σχετικά με το χρόνο που δόθηκε. Τη στιγμή αυτή μιλάμε εν μέσω μιας πανδημίας η οποία έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα την ανεργία την έχει εκτοξεύσει και νομίζω προσωπικά ότι ο Δήμος όφειλε να πράξει για το καλό όλων την πρόσληψη των οκτάμηνων συμβάσεων για το καλό όλων με την αυτονόητη διαδικασία. Ο χρόνος που δόθηκε ώστε να ενημερωθεί ο δημότης αποδεδειγμένα είναι μηδαμινός, φανταστείτε ότι μία μέρα έδωσε για ενημέρωση και δύο ημέρες για να προετοιμάσει και να καταθέσει τα δικαιολογητικά ένας ενδιαφερόμενος, είναι αδιανόητο για μένα προσωπικά 15/2 να ενημερώνεσαι και 22/2 να ανακοινώνεις. Λόγω του κατεπείγοντος πιστεύω ότι όφειλε από 16/2 να συγκαλέσει την οικονομική επιτροπή και μετά την απόφαση της επιτροπής αυθημερόν να ανακοινώσει και να δημοσιεύσει σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που έχει δυνατότητα να το κάνει όπως το έκανε με τις εξηγήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε εκ παραδρομής γιατί εάν έγινε σκοπίμως έχουν ευθύνες και ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Πρέπει ακόμα και τώρα εάν έχουν γίνει λάθη να διορθωθούν, δεν μπορεί να φτάνεις σε ένα σημείο να έχεις 101 αιτήσεις, σε όλα τα υπόλοιπα ο Δήμος να αργοπορεί αλλά ταχύτατα, σε μία νύχτα, να βγάζουν αποτελέσματα 101 αιτήσεων».

Όπως ανέφερε, «έχω γίνει δέκτης παραπόνων και πολλοί έχουν πάει να εκφράσουν τα παράπονά τους και στο Δήμο, είτε με ενστάσεις είτε με προφορικές καταθέσεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία, όταν η δημοτική αρχή εξηγεί ότι καταρτίστηκαν πίνακες ανά κατηγορία υπαλλήλων και η επιλογή έγινε τελικά με κριτήρια την εντοπιότητα, την εμπειρία και την οικογενειακή κατάσταση, προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω αν δεν μας δείξουν επιτέλους αυτούς τους πίνακες. Οι πολίτες θέλουν απαντήσεις. Για μένα προσωπικά ο ο Δήμος οφείλει δημόσια να τοποθετηθεί ξανά. Εάν δεν θέλουν σε εμένα, να απαντήσουν τουλάχιστον σε αυτή τη μητέρα την πολύτεκνη, τεσσάρων παιδιών, η οποία είναι πτυχιούχος ΤΕΙ, έχει προϋπηρεσία, έχει ανεργία και είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, έχει εντοπιότητα η σε μια άλλη μία μητέρα τριών παιδιών, απόφοιτος και αυτή ΤΕΙ, με εντοπιότητα. Δεν θέλω να μειώσω ή να μηδενίσω τα προσόντα αυτών των ανθρώπων που προσέλαβε η δημοτική αρχή και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, οφείλει όμως να δώσει άμεσα τους πίνακες στη δημοσιότητα».

Πρόσθεσε ότι «από μία ενημέρωση που έχω από την Αποκεντρωμένη, τρέχει αυτή τη στιγμή προσλήψεις προσωπικού μία προκήρυξη η οποία ισχύει από μέχρι 31/3 και έχει έναρξη από 26/2, πρέπει να τρέξει άμεσα και να μην ακολουθεί η ίδια διαδικασία και σε αυτή τη δυνατότητα γιατί υπάρχουν 1.333 θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο».

Για το θέμα με τις κατεδαφίσεις στο Minos Beach, είπε πως «ενώ στο Λασίθι και στην υπόλοιπη Κρήτη γίνονται έργα, στο Λασίθι και στον Άγιο Νικόλαο για άλλη μία φορά γίνονται κατεδαφίσεις αυτό είναι στενάχωρο. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει παράταση στις κατεδαφίσεις εν μέσω πανδημίας και εν όψει της τουριστικής περιόδου, οφείλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τόσο οι ξενοδοχειακές μονάδες όσο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία θίγονται να μπορέσουν τουλάχιστον να δουλέψουν για όσο χρονικό διάστημα δοθεί η δυνατότητα».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πάγια προκαταβολή, «που είναι ένα πάγιο αίτημα των προέδρων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, είναι ένα πρόσθετο «όπλο» για τον κάθε πρόεδρο. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο θα ρωτήσει το Δήμαρχο για ποιο λόγο δεν δίνει ο δήμος στην πάγια προκαταβολή στους προέδρους. Η απάντηση που είχα πάρει ήταν ότι, πρώτον η οικονομική υπηρεσία λόγω ελλείψεως ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία και ένα δεύτερον ότι όλοι οι πρόεδροι είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της καθημερινότητας από το δήμο. Έχω να πω, και με αφορμή την πρόσληψη τώρα των προσώπων που θα στελεχώσουν τα κενά της οικονομικής υπηρεσίας, από όσο έχω δει στον πίνακα, ότι ξεπερνιέται το πρώτο εμπόδιο οπότε η αδυναμία της υπηρεσίας δεν υφίσταται και άρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό των προέδρων. Και επίσης στο δεύτερο κομμάτι, είναι ότι η ενημέρωση που έχω εγώ προσωπικά από τους περισσότερους προέδρους είναι ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και αυτό και εγώ προσωπικά το έχω δει, επειδή δεν ζούμε μόνο στην πόλη μεταβαίνουμε και σε όλες τις τοπικές κοινότητες και έχουμε εικόνα. Είναι θετικοί όλοι να έχουν αυτό το μικρό τίμημα το οποίο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά του χωριού τους, της Δημοτικής κοινότητας και όπου αλλού χρειαστεί. Είναι κάτι το οποίο θα στηρίξει τα χωριά μας τα οποία είναι απομακρυσμένα και πολλές φορές ο δήμος αδυνατεί λόγω του μικρού αριθμού υπαλλήλων που υπάρχουν πια και να φτάσουν σε ένα σημείο να έχουν την πρόσθετη αυτή η δυνατότητα ώστε να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com