Ο Νίκος Χαλκιαδάκης στο Λατώ fm: «H ΔΑΕΑΝ πέρα από το κέρδος πρέπει να επιδιώκει και να δείχνει κοινωνικό πρόσωπο στους δημότες, δεν θα ζημιωθεί από τις παραλίες σε Αλμυρό και Βούλισμα, προσβλητικό να λέει ο πρόεδρος για καταλογισμό ευθυνών σε όσους έχουν αυτή την άποψη»

Για το θέμα της διαχείρισης των παραλιών από τη ΔΑΕΑΝ μετά και τη σχετική διχογνωμία που υπήρξε ανάμεσα στις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ περί παραχώρησης από το Δήμο όλων των παραλιών ή όλων πλην αυτών σε Αλμυρό και Βούλισμα, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας και μέλος της ΔΑΕΑΝ Νίκος Χαλκιαδάκης.

Όπως είπε  «για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, υπήρχε μία εισήγηση την οποίαν διάβασαν, είχαν σε γνώση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, εισήγηση πιθανότητα του κ. Δημάρχου, η οποία έλεγε ότι παραχωρούνται στην ΔΑΕΑΝ όλες οι γνωστές μας παραλίες όπως γινόταν τόσα χρόνια. 

Η αντιπολίτευση και προσωπικά και εγώ παρενέβη και τους είπα ότι καλό και πρέπον θα ήταν, ορθό και πρέπον θα ήταν, να αναβληθεί μιας και αμέσως την επόμενη μέρα είχε οριστεί Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ που είναι και η αρμόδια για να αποφασίσει.

Η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε.

Κάποια στιγμή οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ψήφισαν την εισήγηση του Δημάρχου μπορεί να μην το κατάλαβαν ότι στο τέλος ο κ. Φαρσάρης μίλησε με το Δήμαρχο και είπε την άποψη ότι δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρον φέτος  να κρατήσει το Βούλισμα και τον Αλμυρό και εισηγείται ως πρόεδρος είναι να μην μας παραχωρηθούν και να μην τις διαχειριστεί η ΔΑΕΑΝ.

Στο Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ ένα μέλος που είναι μέλος της συμπολίτευσης είχε την ίδια άποψη με μένα και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, κατέθεσε την πρόταση να παραμείνουν στη διαχείριση της ΔΑΕΑΝ και φέτος ο Αλμυρός και το Βούλισμα, γιατί είναι ευπρεπές για τους πολίτες αυτό εννοώντας ότι πέρα από το ότι είναι κερδοσκοπική εταιρία, η ΔΑΕΑΝ πρέπει να συνεχίσει να επιδεικνύει κοινωνικό πρόσωπο στους πολίτες του Αγίου Νικολάου, και να μην απεμπολίσει τα δικαιώματά της.  

Η παραχώρηση στους ιδιώτες είναι μέχρι τον 12/2022, 

Φανταστείτε ότι μισθώνοντας ο ιδιώτης φέτος την παραλία και μην ούσα φέτος παρούσα η ΔΑΕΑΝ στις παραλίες αυτές τις πολυσύχναστες
θεωρώ ότι δημιουργούνται δεδικασμένα και θα έρθουν του χρόνου οι ιδιώτες και θα πουν ‘έχουμε αυτό το χώρο’.

Νομίζετε ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι ελεγκτικές υπηρεσίες, θα έρχονται κάθε να ελέγχουν αν ο ιδιώτης κάνει υπέρβαση του μισθωμένου χώρου από την Κτηματική υπηρεσία; Εγώ έχω επιφυλάξεις για αυτό. 

Οι 9 στους 10 Έλληνες επισκέπτες που θα έρθουν στον Άγιο Νικόλαο πηγαίνουν στο Βούλισμα και από τη στιγμή που εκεί όπως σας είπε και ο πρόεδρος το θέμα καθαριότητας δεν μας βαρύνει διότι το έχει ο ιδιώτης που έχει την καντίνα, υπερψηφίσαμε κατά πλειοψηφία την πρόταση του συμβούλου της συμπολίτευσης. 

Όσοι ψηφίσαμε την πρόταση αυτή θεωρήσαμε ότι  τα στοιχεία τα οποία μας παρουσιάστηκαν στην εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας θεωρούσαμε ότι ήταν πλημμελώς συμπληρωμένα η υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, για το Βούλισμα δεν είχε προβλεφτεί μέσα το μίσθωμα το οποίο λαμβάνει η ΔΑΕΑΝ από τη μίσθωση της καντίνας. 

Θεωρήσαμε ότι είναι ‘φουσκωμένα’ τα ποσά που ζημιώνουν τη Μαρίνα από το κόστος προσωπικού, θεωρήσαμε ότι το ποσό είναι υπέρογκο 
ένα ποσό το οποίο νομίζω δεν θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Έγινε λάθος υπολογισμός, ανθρώπινο είναι αυτό, δεν καταλογίζω ευθύνες. 

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η ΔΑΕΑΝ και φέτος παρότι είναι δύσκολη χρονιά δεν πρόκειται να ζημιωθεί ειδικά από αυτές τις παραλίες που τον Αύγουστο τουλάχιστον σίγουρα θα έχει κάποιο κόσμο.

Δεν πρέπει να κινδυνολογούμε για πρόστιμα, είναι λίγο προσβλητικό για όσα μέλη ψήφισαν την παραπάνω πρόταση, αν τυχόν ζημιωθεί η ΔΑΕΑΝ θα ζητηθούν ευθύνες από το Δ.Σ., προσπαθεί να μας πει ότι έτσι και η ΔΑΕΑΝ ζημιωθεί θα καταλογιστούν ευθύνες σε όσους είχαν αυτή την άποψη.

Ας έλθει τώρα το δημοτικό συμβούλιο να επικυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ.

Αποφασίσαμε επίσης να προσληφθούν 20 άτομα που θα χρησιμοποιηθούν και στο πάρκινγκ της Μαρίνας και καλύπτουν όλες τις ανάγκες, είναι συνδημότες που θα μπορέσουν να δουλέψουν και δείχνει αυτό και το κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης. 

Θα δούμε πώς θα ‘περπατήσει’ το θέμα με την τήρηση της ΚΥΑ για τα μέτρα, κάθε αρχή και δύσκολη, προσπάθεια μπορεί να γίνει, απλά δεν θα είναι όμορφο αυτή τη στιγμή για το Δήμο Αγίου Νικολάου να πηγαίνουμε στο Βούλισμα και στον Αλμυρό και να μην υπάρχουν παροχές για τους δημότες.

Σχετικές δημοσιεύσεις