Ο Μιχάλης Σαμπροβαλάκης στο Λατώ fm: «Η θέση που συζητάνε για να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά αν την συγκρίνουμε με τις προηγούμενες θέσεις οι οποίες είχαν προταθεί θα έλεγα ότι είναι από τις καλύτερες».

Για το θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου στην περιοχή του ΚΤΕΛ μίλησε το μέλος του συμβουλίου  και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λασιθίου Μιχάλης Σαμπροβαλάκης λέγοντας μεταξύ άλλων  «Αρκετές φορές έχουν γίνει προσπάθειες από τις εκάστοτε οι δημοτικές αρχές να μας αλλάξουν χώρο. Μέχρι τώρα τα σημεία τα οποία μας είχαν υποδείξει κατά καιρούς δυστυχώς δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να τηρεί μία λαϊκή αγορά.  Η θέση που συζητάτε τώρα για την περιοχή του ΚΤΕΛ  αν την συγκρίνουμε από τις προηγούμενες θέσεις οι οποίες είχαν προταθεί θα έλεγα ότι αυτή είναι από τις καλύτερες.
Δεν ξέρω αν μας χωράει, γιατί το πρωί σε μία επίσκεψη που έκανα στο σημείο, πήγα μία βόλτα να δω, βλέπω ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά. 
Δεν ξέρω αν καταλήξουμε να πάμε εκεί ή αν θα παραμείνουμε εδώ αυτά όλα θα αποφασιστούν μέσα από τις επιτροπές που θα γίνουν, τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Βλέπω ότι εδώ ίσως βρεθεί λύση. Αν είναι για το καλό της πόλης δεν μπορούμε εμείς  που είμαστε από μια άλλη πόλη να είμαστε ξεροκέφαλοι. Αν υπάρχει άλλος χώρος καλύτερος από αυτόν με τις σωστές προδιαγραφές και συνθήκες το συζητάμε. Να υπάρχει νερό και τουαλέτες. Τώρα η βρύση που παίρνουμε νερό είναι από ιδιώτη, την χημική τουαλέτα την έχει αγοράσει ο σύλλογος μας. Οι ενέργειες που έχουν γίνει εδώ από μεριάς δήμου όλα τα χρόνια είναι μηδαμινές.
Πληρώνουμε το παρκινγκ, τον δήμο, έχουμε ταμειακές μηχανές και πληρώνουμε το ΦΠΑ μας. Είμαστε ολοκληρωμένα καταστήματα. Να μας αντιμετωπίσουν όπως ένα μαγαζί γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά με ένα κατάστημα. Υπάρχουν λαϊκές πρότυπα σε πολλά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης που δυστυχώς απέχουμε πολύ. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε και μεις να φτιάξουμε τους κατάλληλους χώρους ούτως ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο παραγωγός πολύ πιο άνετα και συνάμα ο καταναλωτής να έχει καλύτερη πρόσβαση στη λαϊκή»

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» δήλωσε: «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα μετακινηθεί η λαϊκή αγορά από κει χωρίς, να φύγει από το κέντρο της πόλης και να πάει σε ένα χώρο που δεν θα είναι μπροστά σε προσόψεις κατοικιών και καταστημάτων όπως είναι μέχρι σήμερα. . Έχει βρεθεί ο χώρος, θα δούμε με τη διαμόρφωση του αν εξυπηρετεί πράγματι αυτήν την μετακίνηση. Ο χώρος αυτός είναι μεταξύ ΚΤΕΛ και θεραπευτηρίου, είναι ένας κοινόχρηστος χώρος ο οποίος όπως έχουμε λογαριάσει επαρκεί μαζί με τον διπλανό, για να εξυπηρετήσει την λαϊκή. Θα το δούμε και στη συνέχεια θα φέρουμε την πρόταση το δημοτικό συμβούλιο για να γίνει η μετακίνηση, σε ένα χώρο που φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα για να μπορέσει να λειτουργήσει έτσι όπως πρέπει, με το λιγότερο βάρος και για τους κατοίκους της περιοχής. Εκεί που λειτουργεί μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο επειδή μιάμιση μέρα αυτός ο δρόμος θα ακυρώνεται  για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών και των καταστημάτων» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις