Ο Μιχάλης Φαρσάρης στο Λατώ fm: «Οι παραλίες του Αγίου Νικολάου είναι ανοιχτές αλλά μέχρι να βγει η σχετική Κ.Υ.Α. η ΔΑΕΑΝ δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της, ο κόσμος να χαρεί τα μπάνια του με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που επέδειξε μέχρι σήμερα»

Για την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών από το ερχόμενο Σάββατο μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης.

Όπως τόνισε «καταρχήν οι παραλίες μας είναι προσβάσιμες στο κοινό όπως όλες οι παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι περιφραγμένες οι παραλίες μας και ήδη ο κόσμος απολαμβάνει τα μπάνια του και τις χαίρεται με λιγότερο κόσμο φέτος.

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται σε κλειστές παραλίες που έχουν εισιτήριο για να μπεις μέσα και δεν μας αφορά αυτό.

Οι παραλίες και διαχείριση που γίνεται από τους δήμους σε όλη την Ελλάδα και από το δήμο Αγίου Νικολάου γίνεται κατόπιν της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδίδεται κάθε μερικά χρόνια η προηγούμενη έληξε 31/12/2019

Είμαστε σε αναμονή της επόμενης ΚΥΑ η οποία θα παραχωρήσει το δικαίωμα απλής χρήσης του αιγιαλού στους δήμους.

Οι παραλίες που διαχειρίζεται η ΔΑΕΑΝ με βάση την εκάστοτε ΚΥΑ είναι το “Βούλισμα” παραλία ο “Αλμυρός στο “Σχίσμα Ελούντας” ο “Άγιος Παντελεήμονας” το Καραβοστάσι τα Χαβάνια κ.α οι  οποίες δεν έχει παραχωρηθεί στο δήμο η χρήση τους ακόμα.

Μέχρι στιγμής η ΔΑΕΑΝ δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στις παραλίες αυτές, αλλά οι παραλίες είναι ανοιχτές.  Δεν έχουμε ούτε το προσωπικό δεν μας έχει στείλει το υπουργείο εγκρίσεις για να κάνουμε προσλήψεις άρα δεν μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες καθαριότητας, ομπρέλες, ξαπλώστρες.

Δεν υπάρχουν ούτε η παραχώρηση της παραλίας, ούτε η έγκριση των προσλήψεων.

Ο κόσμος να χαρεί τα μπάνια του με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που επέδειξε όλο αυτό τον καιρό στις προσταγές του κράτους και τα πήγαμε περίφημα, θα πρέπει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης ο κόσμος να απολαύσει τις παραλίες μέχρι να μπορεί η ΔΑΕΑΝ να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει κάθε χρόνο στους πολίτες.


Έχουμε ξεκινήσει το διαγωνισμό για συνεργασία με κάποια Εταιρεία η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικες στις πολυσύχναστες παραλίες οι δήμοι γενικότερα και εμείς έχουμε ζητήσει να γίνει ξανά η επιτροπή που ελέγχει τις πολυσύχναστες παραλίες στην οποία συμμετέχω. 

Οι παραλίες που έχουν ενοικιαστεί σε ιδιώτες, δεν εμπίπτουν στην απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αν θέλουν από το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με  την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας  με δικιά τους ευθύνη. 

Με λίγα λόγια ναι δεν υπάρχουν οδηγίες, τους δίνει το δικαίωμα να ανοίξουν με ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη.


Περιμένουμε οδηγίες για την Μαρίνα η οποία είναι ακόμα κλειστή.


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις