Μετοχές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων του Facebook έχει πουλήσει, μόνο τον τελευταίο μήνα, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), μέχρι στιγμής για τον μήνα Αύγουστο, ο Ζούκερμπεργκ έχει πουλήσει 1,6 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, συνολικής αξίας 296 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο Ζούκερμπεργκ δεν είχε προβεί σε καμία πώληση μετοχών το διάστημα Απριλίου – Αυγούστου, ενώ από τις αρχές του 2019, έχει πουλήσει σωρευτικά 2,9 εκατομμύρια μετοχές, συνολικής αξίας 526 εκατ. δολαρίων.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Ζούκερμπεργκ, προχωρά σε πωλήσεις μετοχών του Facebook, προκειμένου εκείνος και η σύζυγός του, να κάνουν φιλανθρωπίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να πουλήσει από 35 έως 75 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, σε ορίζοντα 18 μηνών. Τότε, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν πέριξ των 170 δολαρίων, ωστόσο «σφυροκοπήθηκε» άσχημα το 2018, μετά από μια σειρά σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στο Facebook.