Ο Μανόλης Πεπόνης στο Λατώ fm: «Δεν γίνεται σε συσκέψεις για εργαζομένους να καλούνται φορείς που έχουν τρία χρόνια να κάνουν εκλογές και όχι το Εργατικό Κέντρο – Πρέπει να γίνει ακριβής καταγραφή του αριθμού των οικονομικών μεταναστών στο Ν. Λασιθίου»

Στην ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το μη κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου από την σύσκεψη για την νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών που έγινε στην Π.Ε. Λασιθίου, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης.

«Στείλαμε επιστολή στην Αντιπεριφέρεια και περιμένουμε απάντηση (σ.σ. η Π.Ε. Λασιθίου απάντησε λίγο αργότερα). Η σύσκεψη καλώς έγινε. Μεταξύ αυτών βέβαια καλέστηκε και ένας φορέας που έχει πάνω από τρία χρόνια να κάνει εκλογές και είναι ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων του Λασιθίου, του Μεραμπέλλου ουσιαστικά. Δεν μπορεί να εμφανίζεται και να εκφέρει γνώμη σε θέματα εργαζομένων ένας φορέας ο οποίος δεν έχει προχωρήσει σε νόμιμες διαδικασίες για να εκπροσωπείται κανονικά και σύμφωνα με το Νόμο. Πολύ κακώς που τον καλούν άλλοι θεσμικοί φορείς. 

Το ουσιαστικό όπως τόνισε είναι ότι «αυτή τη στιγμή συζητάμε να κληθούν μετακλητοί εργάτες γης στο νομό Λασιθίου, όταν δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των οικονομικών μεταναστών, δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς είναι νόμιμοι και πόσοι είναι παράνομοι και δεν γνωρίζουμε και σε τι ειδικότητες απασχολείται αυτή η μεγάλη ομάδα – ο Αντιπεριφερειάρχης λέει ότι είναι μεταξύ 6-10.000, εγώ θεωρώ ότι είναι παραπάνω, αφού πέραν της Ιεράπετρας οικονομικοί μετανάστες απασχολούνται και σε άλλες περιοχές σε άλλες δουλειές. Εγώ θεωρώ ότι είναι 15.000. Αλλά αυτό είναι το κακό, ότι εγώ θεωρώ, ο άλλος θεωρεί, ο παραπέρα θεωρεί και κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των οικονομικών μεταναστών στο Νομό Λασιθίου. Κάποια στιγμή θα πρέπει είτε η αντιπεριφέρεια είτε ένας άλλος φορέας να κάνει μία καταγραφή του πληθυσμού αυτιού, γιατί είναι ένα θέμα σοβαρό».

«Είτε πάντως μας καλούν είτε δεν μας καλούν, την άποψή μας θα την λέμε και δημόσια» σημείωσε. 

 Αναφορικά με τους εργαζόμενους και όλα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά από το βήμα της Δ.Ε.Θ. από τους κ.κ. Μητοστάκη και Τσίπρα ενόψει και του επερχόμενου, δύσκολου χειμώνα, ο κ. Πεπόνης τόνισε ότι «η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου ρόδινη, ένας μεγάλος αριθμός ανέργων εργαζομένων βρίσκεται εκτός ρυθμίσεων και εκτός προγραμματικών δηλώσεων και προγραμματισμών. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που σε ποικίλες επιχειρήσεις δεν εργάζονται, δεν εργάστηκαν ή δεν μπόρεσαν να μπουν στο ταμείο ανεργίας καθόλου. Από πέρυσι τον Οκτώβριο υπάρχουν εργαζόμενοι άνεργοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει ένα ευρώ από πουθενά και έρχεται ο χειμώνας βρίσκοντας τους στην ίδια κατάσταση. Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού άλλα περιμέναμε, άλλα ακούσαμε. Είναι μακρύς ο κατάλογος των κατηγοριών των εργαζομένων και καταλαβαίνετε ότι όσο πιο μακρύς ο κατάλογος, τόσο πιο δύσκολη και εύχομαι όχι εκρηκτική θα είναι η κατάσταση του χειμώνα».

«Οι πιέσεις από εμάς συνεχίζονται, δεν σταματάμε» τόνισε ο κ. Πεπόνης, προσθέτοντας ότι όλο αυτό κάποια στιγμή θα εκφραστεί και με τη μορφή κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, εάν εν τω μεταξύ δεν προβλεφθούν μέτρα για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που περιμένουν. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com