Ο Λευτέρης Κοκολάκης προσωρινά δήμαρχος στο Δήμο Γόρτυνας.

Μετά το σάλο ανάμεσα σε Μιχάλη Κοκολάκη και Νίκο Σχοιναράκη

Ο Λευτέρης Κοκολάκης είναι εκείνος που αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου Γόρτυνας προσωρινά και έως ότου εκδικαστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Λευτέρης Κοκολάκης είναι μέλος της δημοτικής παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» και εκλέχτηκε με δημοκρατικό τρόπο κατά τη διάρκεια διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Ο επικεφαλής της παράταξης λοιπόν, παρά το γεγονός ότι είχε εκλεγεί από τους δημότες της Γόρτυνας με ένας ποσοστό της τάξης του 70%, δε θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος και αυτό γιατί η ένσταση που είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ένσταση, ο κ. Κοκολάκης δε θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και αυτό διότι φέρεται να είχε εργολαβικές σχέσεις με το Δήμο Γόρτυνας οι οποίες εκκρεμούσαν.

Το χρονικό

Η ένσταση που υποβλήθηκε από τον τέως δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη για κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντος δημάρχου στηρίχτηκε στο ότι ο Μιχάλης Κοκολάκης είναι μέτοχος εταιρείας με την οποία ο Δήμος Γόρτυνας έχει ακόμη «ανοικτούς» λογαριασμούς. Εξάλλου, υπάρχει «ανοικτή» δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου Γόρτυνας και της εν λόγω εταιρείας.

Όλα ξεκίνησαν το 2006, οπότε και δήμαρχος του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας (σ.σ. καθολικός διάδοχος του οποίου θεωρείται ο Δήμος Γόρτυνας) ήταν ο πατέρας του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γόρτυνας, Κωνσταντίνος Κοκολάκης. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τότε είχαν συναφθεί 11 συμβάσεις προμήθειας σκυροδέματος μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο γιος του και νεοεκλεγείς δήμαρχος Γόρτυνας.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, οι όροι των επίμαχων συμβάσεων προμήθειας «δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι σήμερα, καθόσον εκκρεμεί δικαστική διαμάχη της ως άνω εταιρείας με τον Δήμο Γόρτυνας για την εξόφληση του οφειλόμενου τιμήματος, ύψους 52.970,14 ευρώ».

ΠΗΓΗ : neakriti

Σχετικές δημοσιεύσεις