Ο Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm: «Θα ζητήσουμε από το Δήμο έντονη τουριστική προβολή, να γίνει ο Άγιος Νικόλαος η πρώτη σκέψη για διακοπές στην Κρήτη – Το 30% των επαγγελματιών εστίασης της πόλης σκέφτεται να μην ανοίξει τη Δευτέρα»

Για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της εστίασης και στο τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των τοπικών επιχειρήσεων από την προσεχή Δευτέρα, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς.

Όπως είπε «τα μέτρα σε πρώτη ανάγνωση είναι προς το σωστό δρόμο από κει και μετά εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να βοηθηθούμε λίγο περισσότερο στο κομμάτι της μείωσης του ΦΠΑ έτσι ώστε να φανεί η πραγματική διαφορά δηλαδή να είναι περισσότερα είδη, για μας το ιδανικό θα ήταν να γίνει μία κάθετη μείωση στο 6% για το τετράμηνο αυτό και να δώσει έτσι ένα ακόμη κίνητρο στους πελάτες για να έρθουν να μας επισκεφθούν.


Πέρα από τα μέτρα αυτά, εμείς θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του Δήμου έτσι ώστε  να μάθουμε τι θα γίνει με τη μείωση των λιμενικών και δημοτικών τελών.

Θέλουμε περισσότερη στήριξη από το Δήμαρχο σε τοπικό επίπεδο, η κυβέρνηση ότι ήταν να κάνει το έκανε, θέλω να δω εμείς από δω και πέρα σε τοπικό επίπεδο τι θα μπορέσουμε να κάνουμε και πώς θα βοηθηθούμε από τον Δήμο έτσι ώστε και οικονομικά αλλά και σε άλλα επίπεδα.

Επειδή αυτή η πόλη ήταν αμιγώς τουριστική, έτσι πρέπει να διαχειρίζεται, σαν τουριστική περιοχή, να χαρακτηριστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου τουριστική ώστε να έχουμε περισσότερη τουριστική προβολή. ‘Ένα από τα μέτρα που θα ζητήσουμε από το Δήμο είναι μία έντονη τουριστική προβολή και εντός και εκτός Κρήτης με διάφορους τρόπους ώστε να ακουστεί ο Άγιος Νικόλαος στην εσωτερική αγορά έστω και τώρα και να μας επισκεφθεί περισσότερο κόσμο. 

Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε εμείς ότι η πρώτη σκέψη για διακοπές στην Κρήτη και από κει και μετά θα πρέπει να το δούμε συνδυαστικά, είτε με μορφή προσφορών ακόμα και σε συνδυασμό με τους ξενοδόχους για να δώσουμε κίνητρα να έλθει ο κόσμος στον Άγιο Νικόλαο.

Θα επιδιώξουμε να έχουμε άμεσα, ακόμη και σήμερα ή το αργότερο αύριο, μια επαφή με το Δήμο για τα δημοτικά και λιμενικά τέλη και την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου. 


Πολλοί συνάδελφοι σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου τη Δευτέρα, να αφήσουν να πάει πιο πέρα και να δείξει πως η τουριστική σεζόν πώς θα εξελιχθεί και μετά θα πράξουν αναλόγως, για να περιοριστούν έτσι και τα έξοδά τους. Κάποιους μπορεί να μην τους συμφέρει να ανοίξουν καν για τη σεζόν.

Το ποσοστό αυτό θεωρώ ότι αγγίζει το 30%, μεταξύ τους και μεγάλα μαγαζιά που είναι χρόνια στο χώρο.

Τα μέτρα για έναν πελάτη ανά 2 τ.μ. και το όριο των 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι είναι λίγο καλύτερα από πριν και θεωρούμε ότι  είναι κάτι στη σωστή κατεύθυνση. 

Περιμένουμε να διευκρινιστούν και τα μέσα υγιεινής-προστασίας. Είδαμε και την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πολλά από αυτά είναι καινούργια και πρωτόγνωρα για μας και το προσωπικό μας και θέλουμε να δούμε κατά πόσο αυτά μπορούν πραγματικά να τηρηθούν από την πλευρά μας.

Για το ενδεχόμενο μικρών π.χ. πεζοδρομήσεων στην πόλη μέσω από το ‘παραθυράκι’ που δίνεται από το υπουργείο εσωτερικών, ο κ. Ζαχαριάς είπε ότι «εφόσον πρέπει να γίνει, αν θίγονται τα συμφέροντα συναδέλφων, θεωρώ ότι είναι καλό και πρέπει να γίνει. Απλά πρέπει να μην αναπτυχθεί κάποια περιοχή εις βάρος κάποιας άλλης,  είναι μία λεπτή γραμμή την οποία πραγματικά δεν πρέπει να υπερβούμε γιατί θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com