Ο Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm: «Άδικο να ξεκινούν τα μέτρα πάντα από την εστίαση, εάν υπήρχε αστυνόμευση των μέτρων δεν θα φτάναμε εδώ – Δεν θα αντέξουμε νέο γενικό lockdown»

«Είμαστε ο κλάδος από τον οποίο πάντα ξεπερνούν τα μέτρα και αυτό είναι άδικο» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που είναι από σήμερα σε ισχύ και στο χώρο της εστίασης – μάσκα, κλείσιμο στις 11..30 το βράδυ, απαγόρευση ζωντανών μουσικών εμφανίσεων , 50% πληρότητα, μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, κλπ.

Ένα νέο γενικό lockdown θα είναι όπως είπε «οριστική ταφόπλακα για τον κλάδο, αποφασίζοντας η κυβέρνηση να κάνει πχ ένα τυχόν lockdown δεν μας έχει πει τίποτα για στήριξη».

«Δεν ξέρω εάν είναι στοχοποίηση ή εάν είμαστε ο εύκολος στόχος, είναι όμως άδικο να την πληρώνουν όλοι για λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Γιατί δεν πάνε να κόψουν τα πρόστιμα σε αυτούς που κάνουν τις παραβάσεις και δεν πληρούν τις προδιαγραφές αλλά παίρνει οριζόντια μέτρα;» τόνισε.

Όπως ανέφερε, «σίγουρα χρειάζονται παραπάνω μέτρα, το να κλείσει όμως η εστίαση παντού δεν είναι η ιδανικότερη λύση, θα έπρεπε να είναι πιο στοχευμένα μέτρα».

Εξήγησε, επίσης, πως πρέπει να γίνεται η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων εστίασης, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση «όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα, πρέπει όμως να τα τηρήσουμε όλοι για το καλό όλων».

Πρόσθεσε επίσης ότι στο πρόγραμμα επιδότησης των 50 εκ. από την Περιφέρεια Κρήτης, μπήκαν «λιγότερα από 10 καταστήματα στην πόλη του Αγίου Νικολάου, από τα 160 και πάνω που υπέβαλλαν πρόταση να μπουν σε αυτό».


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com