Ο Κωστής Νικολαράκης στο Λατώ fm: «Εάν ανά 1.000 δείγματα στα ελληνικά αεροδρόμια τα 4 είναι θετικά, από 1η Ιουλίου έχουν εισέλθει στην Κρήτη 100 κρούσματα – Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον τόπο μας, πρέπει να προσέχουμε»

«Η Πανδημία όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει αλλά δυναμώνει» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κωστής Νικολαράκης.

«Όσο περνά ο καιρός επεκτείνονται σε περισσότερα κράτη. Τα κρούσματα έχουν περάσει τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όλος ο πλανήτης σε μία δίνη. Σωστά επισημαίνει τον κίνδυνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και νομίζω ότι έπρεπε να είναι πιο έντονα και ηχηρά τα μηνύματα του.

Σε μία φάση όπου τα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν ελάχιστα και τα μέτρα αυστηρά νομίζαμε ότι το πρόβλημα πέρασε. Τώρα αρχίζει το πρόβλημα του κορονοϊού στην Ελλάδα, που άνοιξε ο τουρισμός στην Ελλάδα. Στο Ηράκλειο στο αεροδρόμιο έχουμε μέχρι σήμερα  25000 τουρίστες επισήμως. Εάν ανά 1.000 δείγματα στα ελληνικά αεροδρόμια τα 4 είναι θετικά, εάν δηλαδή 4 στους 1000 είναι φορείς του ιού στην Κρήτη, που τόσο είναι, στις 25.000, από πρώτη του μηνός και μετά, έχουν εισέλθει στην Κρήτη 100 κρούσματα.

Άρα ανάμεσά μας αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 100 εισαγόμενα κρούσματα τα οποία μεταδίδουν προς κάθε κατεύθυνση, τελεία και παύλα. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί  μεν, μεταδίδουν τον ιό δε. Αν στο τέλος του μήνα μπούνε 250.000, αντιλαμβάνεστε το νούμερο.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον τόπο μας. Είναι αναπόφευκτο, δεν είναι θεωρίες.

Προτού λοιπόν αρχίσει το κακό να πιάνει τον τόπο ας προσέχουμε. 

Δεν μπορώ να βλέπω τον κόσμο χαλαρό στην παραλία, στα μπαράκια. Πρέπει να περάσει το μήνυμα στους νέους να μην  ξεχάσουν τους μεγάλους, τους ευάλωτους είναι πολύ ευαίσθητη περίοδος αυτή. Κάθε ένας να προστατεύσει τον εαυτό του την οικογένειά του τους φίλους του και όλους τηρώντας αυστηρά τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής.


Ελπίζαμε ότι το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα  μεταδίδεται. Τρίχες! Μεταδίδεται  άνετα και στις χώρες με θερμοκρασίες 15 βαθμούς παραπάνω από τις δικές μας.

Άρα ούτε στον ήλιο καταστρέφεται ούτε εμποδίζεται η μεταδοτικότητα του  από τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε χώρες με θερμοκρασίες  πάνω από 40 βαθμούς ο ιός κάνει πάρτι».

Σχετικές δημοσιεύσεις