Ο Κώστας Γαβρόγλου στο Λατώ fm: «Η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ότι υπονομεύαμε το Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων,έρχεται τώρα η ίδια και ακυρώνει χωρίς καμία μελέτη αποφάσεις Συγκλήτων»

Ο τέως Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων των Πανεπιστημίων στον νομό Λασιθίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο μέσα σε μία κατά τη γνώμη μου ακατανόητη εμπάθεια  αντί να πει θετικά τι έχει να προτείνει, γκρεμίζει αυτά που πήγαμε να κάνουμε.
Το πρώτο είναι η πραγματικότητα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη και άρα η αναβάθμιση των τμημάτων των παλαιών τμημάτων των ΤΕΙ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, αυτό δεν μπορεί να το αγγίξει τελείωσε.


Το δεύτερο που κάναμε ειδικά στην Κρήτη ήταν το εξής. Ο νομός Λασιθίου ξέρουμε ότι ήταν ένας νόμος όπου δεν εισέπραξε τα θετικά της Ανώτατης Εκπαίδευσης διότι ήταν  πολλές δεκαετίες παραμελημένος. Πέρα των τμημάτων που ήδη λειτουργούν είπαμε να κάνουμε ένα οικοσύστημα πανεπιστημιακό μας γύρω από τα θέματα Φυσικοθεραπείας των ΤΕΦΑΑ και μαζί με τη Διατροφή να μπορέσει το Λασίθι όχι μόνο να αποκτήσει τμήματα καινούργια αλλά να υπάρχει και ένα κοινό χαρακτηριστικό σε αυτά τα τμήματα.
Άρα στο χάρτη της Κρήτης το Λασίθι και θα αποκτήσει τμήματα  θα έχουν μία ιδιαιτερότητα.
Η κυβέρνηση η τωρινή ως αντιπολίτευση μας κατηγορούσε ότι υπονομεύαμε  το Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και έρχεται τώρα η ίδια και ακυρώνει χωρίς καμία μελέτη αποφάσεις Συγκλήτων.

Αυτά δεν ήταν επειδή ένα πρωί ξυπνήσαμε και είπαμε “τι ωραία τι καλά να τα κάνουμε”. Συνεννοήθηκα με τους τοπικούς φορείς , με το πανεπιστήμιο το πανεπιστήμιο τα πέρασε από τη Σύγκλητο, άρχισαν να να προκηρύσσονται θέσεις για αυτά και λένε ότι τα κάνανε για προεκλογικούς λόγους και τα καταργούν χωρίς καμία απολύτως Μελέτη.


Μιλάμε για μία απίστευτη εμπάθεια ενάντια σε μία πολιτική η οποία άνοιγε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία. Τυπικά είναι αναστολή τώρα αν λέει επειδή δεν τολμάει να πει καταργηθεί θα το δούμε. Τώρα η μεγάλη ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες δεν πρέπει να πουν το ξέρετε αυτό ήταν ένα καλό μετρό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει σχέση με Σύριζα.

Αυτό είναι ένα αναπτυξιακό μέτρο για το Λασίθι, το δικαιούται”.

Σχετικές δημοσιεύσεις