Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm : «Η TUI μπαίνει δυναμικά, έχει προγραμματίσει επιπλέον 2 εκατ. αεροπορικές θέσεις για το 2020»

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δ/ντων Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση»  για τις εξελίξεις μετά την πτώχευση της Tomas Cook και την εξαγορά μέρους της από άλλη εταιρία. Συγκεκριμένα είπε: «Μία εταιρεία εξαγόρασε μέρος του Tomas Cook εξαγόρασε 555 γραφεία και μέρος του στόλου των αεροπλάνων, προσέλαβε 100 πιλότους της πρώην Tomas Cook και περίπου 2.500 εργαζομένους.
Απορίας άξιον το πώς αυτά έγιναν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα
και μας βάζουν σε σκέψεις ότι αυτά γινόταν και πριν και επίσης κάτι άλλο το οποίο είναι ανησυχητικό είναι αυτό που διαβάζουμε τώρα στον τύπο ότι κατά πάσα πιθανότητα και η «Σκανδιναβία» παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα σωθεί και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία ενημέρωσε ότι τέλος του μήνα και εκείνη θα δηλώσει  την πτώχευση. Αυτό είναι ανησυχητικό ιδιαίτερα για το δυτικό μέρος του νησιού. Βλέπουμε ότι υπάρχει πάλι μία μικρή απάτη, ότι δηλαδή παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα.
Η TUI μπαίνει δυναμικά θα εξαγοράσει ένα μέρος, έχει δηλώσει ότι ήδη έχει προγραμματίσει δύο εκατομμύρια επιπλέον για την σεζόν του 2020 σε αεροπορικές θέσεις. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί  θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το έδαφος το οποίο κατείχε η Tomas Cook. Σίγουρα θα μπουν και άλλες εταιρείες να αγοράσουν ένα κομμάτι. Ευελπιστούμε ότι θα καλυφθεί το κενό στα κρεβάτια τα ειδικά σε ξενοδοχεία που είχαν αποκλειστικότητα με συμβόλαια με την  Tomas Cook. Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι πάντα όλες οι πτωχεύσεις γίνονται το μήνα Σεπτέμβριο. Όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα Ιουλίου-Αυγούστου- Σεπτεμβρίου που είναι πάρα πολλά, είναι οι τιμές υψηλές, οι πελάτες πληρώνουν μετρητοίς τα πρακτορεία, παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.
Στη  συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν ένας κολοσσός διακινεί εκατομμύρια τουρίστες και έχει Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο απλήρωτο σε τόσα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, μιλάμε για ένα ποσό που ανέρχεται στον ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, αυτό το χρήμα διοχετεύθηκε στις τράπεζες της Αγγλίας και αποτέλεσμα είχε να την πληρώσουν οι ξενοδόχοι ανά  τον κόσμο εκτός από τις τράπεζες» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις