Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Με την προϊσταμένη Νοσηλεύτρια της κλινικής covid του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί – Στο ΓΝΑΝ και όχι στην ΤΟΜΥ ο εμβολισμός του γενικού πληθυσμού»

Η νοσηλεύτρια και προϊσταμένη της κλινικής covid του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Πόπη Ταχματζίδου ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο ΓΝΑΝ το πρωί της Παρασκευής, οπότε και ξεκίνησε η αντίστοιχη διαδικασία για όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, μέχρι την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων όσων έχουν εκδηλώσει την πρόθεση, ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο, πάνω από 80% των υγειονομικών του ΓΝΑΝ. Ο ίδιος μας είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο σήμερα το απόγευμα. «Ας ελπίσουμε αυτό το ποσοστό να είναι το ίδιο και σε όλα τα Νοσοκομεία του νόμου και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».


Στο ΓΝΑΝ, ανέφερε, ήρθε χθες αριθμός εμβολίων ικανός να καλύψει τις ανάγκες όσων θέλουν να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχει θα γίνει και νέα προμήθεια από τον ΣΥΦΑΚ από την κεντρική αποθήκη στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε ο κ. Μανουσάκης, εξετάζεται ώστε οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού να γίνουν τελικά όχι στην ΤΟΜΥ αλλά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σε εξεταστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν, «για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στον εμβολιασμό». 

Αναφορικά με την προτεραιοποίηση όσων εμβολιαστούν θα υπάρξει, είπε, σχετική αναλυτική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας, είπε πως «θα θέλαμε να γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις ενημέρωσης διαδικτυακές για τον εμβολιασμό και των υγειονομικών και της κοινωνίας, να λυθούν απορίες, κλπ, για να εμβολιαστεί έτσι μέχρι την προσεχή άνοιξη το μεγαλύτερο δυνατό προσωπικό του πληθυσμού – και να μπορέσει και η φετινή χρονιά να είναι μία φετινή χρονιά αισιοδοξίας και να έχουμε ξεφύγει από την ταλαιπωρία αυτή την μεγάλη. Θα μπορούσε και η Διοίκηση της ΥΠΕ να χειριστεί καλύτερα αυτό το κομμάτι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com