Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και σε άλλες προσλήψεις στα Νοσοκομεία – Να προχωρήσει η ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να δείξουν ότι είναι ηθικά στο πλευρό μας στη μάχη που δίνουμε»

«Έστω και τώρα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλες προσλήψεις στα Νοσοκομεία – Υπάρχει σχεδιασμός στο ΓΝΑΝ για αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, ο κόσμος να μας έχει εμπιστοσύνη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης. 

Όπως σημείωσε, «το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία από τα μνημονιακά χρόνια είχαν βρεθεί σε μία πολύ αδύναμη κατάσταση, ήλθε η πανδημία και ενώ έγιναν κάποιες προσλήψεις συμβασιούχων μόνο σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων από ένα σημείο και πέρα δημιουργούν ως αποτέλεσμα ένα Ε.Σ.Υ. που δεν είναι ικανό να αντέξει σε αυτό το δεύτερο κύμα. Δυστυχώς από ότι μαθαίνουμε και βλέπουμε στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί από συναδέλφους εργαζόμενους – γιατρούς νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες – που είναι και οι ίδιοι θύματα της πανδημίας» ανέφερε, προσθέτοντας πως στην περιοχή μας δεν υπάρχουν με εξαίρεση ένα περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο από εξωτερική επαφή και όχι εντός του Νοσοκομείου. 


Το ότι μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά, δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι έτσι και ότι δεν χρειάζεται προσοχή από όλους και ότι δεν χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Έστω και τώρα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτών κυρίως και των υπολοίπων υποστηρικτικών ειδικοτήτων, όσον αφορά τους γιατρούς θα πρέπει να προχωρήσουν και προκηρύξεις και προσλήψεις για συγκεκριμένες ειδικότητες που το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αντιμετωπίζει πρόβλημα το τελευταίο διάστημα – στην Παθολογία, στην αναισθησιολογία, στη ΜΕΘ, στην καρδιολογία, την ακτινολογία. Αυτές είναι ειδικότητες που θα πρέπει να καλυφθούν για να μπορεί το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να παίζει το ρόλο του νομαρχιακού νοσοκομείου του Νομού».

Πέρα από το κομμάτι των προσλήψεων είπε ότι «πρέπει και τα μέτρα να κερδίσουνε και να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο. Χρειάζεται προσοχή και όχι εφησυχασμός». 

Στην ερώτηση εάν σε ενδεχόμενο μεγάλο κύμα κρουσμάτων το ΓΝΑΝ αλλά και στα Νοσοκομεία του Λασιθίου μπορούν να σηκώσουν αυτό το «βάρος», ο κ. Μανουσάκης είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός από το που έχει έρθει από το υπουργείο και από τα όργανα του νοσοκομείου έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες εντατικής θεραπείας να μετατραπούν άλλες κλίνες του Νοσοκομείου που έχουν αναπνευστήρες σε επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ εφόσον γεμίσει η κλινική κορωνοϊού, σταδιακά αρχίζουν οι υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου να μετατρέπονται σε κλινικές covid».

Απαντώντας στο εάν αναμένεται το επόμενο διάστημα προσωπικό που θα ενισχύσει το ΓΝΑΝ, τόνισε ότι «υπάρχει υπόσχεση από την πλευρά της 7ης ΥΠΕ ότι θα εγκριθούν 13 θέσεις επικουρικών – νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού – για το Νοσοκομείο, για τους γιατρούς περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο να προκηρυχθούν κάποιες μόνιμες θέσεις, που δεν θα καλυφθούν άμεσα καθώς οι προκηρύξεις κάνουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο – τετράμηνο να προχωρήσουν. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη ειδικά στο κομμάτι των γιατρών, γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επικουρικοί να προσληφθούν».

Ζήτησε επίσης από τον κόσμο «να έχει εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο, μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει καλά έχουν αντιμετωπιστεί περιστατικά, ελπίζουμε αν ενισχυθεί κι άλλο το νοσοκομείο να μπορέσει να πάει καλύτερα. Ελπίζουμε να βοηθήσει και το νοσοκομείο Νεάπολης, που ήδη άρχισε να νοσηλεύει περιστατικά θετικά, αυτός ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός που υπήρχε».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματος για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα που δεν έχει προχωρήσει, η κυβέρνηση πρέπει αυτό το πράγμα να το λήξει, να δείξει ότι νοιάζεται, να δείξει ενδιαφέρον για να δείξει ότι ηθικά είναι και εμάς στο πλευρό μας στη μάχη που δίνουμε».

Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ), όπως είπε, ήδη καταβάλλεται, υπάρχουν ωστόσο κάποιες κατηγορίες που δεν το λαμβάνουν στο δημόσιο και σε μας στο Νοσοκομείο και ζητούμε κάπως να διευρυνθεί. Κύριο αίτημά μας όμως είναι η ασφαλιστική ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυτή είναι η ουσία του επαγγέλματός μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com