Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Δίκαιο το αίτημα για ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά – Έχουμε την πληροφόρηση ότι το υπουργείο επανεξετάζει το θέμα του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του ΓΝΑΝ»

Για την παρουσία του στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Υπουργείο Εργασίας για την ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου στα ΒΑΕ μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης.

Όπως ανέφερε σχετικά, «πρόκειται για μία επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας που εξετάζει ποια επαγγέλματα και ποιοι χώροι πρέπει να είναι στον κανονισμό των βαρέων και ανθυγιεινών του πρώην ΙΚΑ. Πρόεδρος επιτροπής είναι ο πνευμονολόγος κ. Μπεχράκης που όπως μας είπε έχει λάβει εντολή από τον υπουργό εργασίας να εξετάσει η επιτροπή το αίτημα για ένταξη όλων των κατηγοριών υγειονομικών του δημοσίου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και ουσιαστικά μιλάμε για τις κατηγορίες των εργαζομένων που στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο αυτοί που έχουν διοριστεί πριν το 2011 έχουν ασφάλιση βαρέων και ανθυγιεινών και εμείς που έχουμε διοριστεί πριν το 2011, που δεν υπήρχε το ΙΚΑ στο Δημόσιο, δεν έχουμε ασφάλιση βαρέων και ανθυγιεινών.


Εμείς κρατούσαμε αποδεικτικά στοιχεία από το νοσοκομείο που το αποδεικνύουν αυτό, ότι ένας νοσηλευτής που έχει διοριστεί πριν το ’11 δεν έχει ασφαλισμένη και ένας που έχει διοριστεί μετά το 2011 έχει τέτοια. Ζητήσαμε επίσης να ανοίξει και συζήτηση έτσι ώστε να μπουν και άλλα επαγγέλματα και άλλοι χώροι – και εκτός Νοσοκομείου – στον κανονισμό των βαρέων και ανθυγιεινών».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, είπε ο κ. Μανουσάκης, η επιτροπή έχει εντολή να τελειώσει τις εργασίες της μέχρι τέλος Οκτωβρίου ή λίγο πιο νωρίς.

«Το αίτημα μας είναι δίκαιο και σωστό και αποδεικνύεται τώρα εμπράκτως και με τον κορωνοϊό, που πραγματικά οι νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν νοσήσει από τον ιό» τόνισε ο κ. Μανουσάκης. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κλείσιμο του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο κ. Μανουσάκης είπε πως «ήδη έχουν σταλεί διάφορα έγγραφα προς το υπουργείο υγείας, έγινε επερώτηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, έκανε παρέμβαση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ και θα κάνουμε και εμείς ως Σύλλογος Νοσηλευτών. Αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή, η πληροφορία που έχουμε, είναι ότι το υπουργείο υγείας επανεξετάζουν το θέμα και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να έχουμε νεότερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com