Ο Γιώργος Καρτσάκης στο Λατώ fm: «Εάν το Α.Τ. Νεάπολης στελεχωθεί με προσωπικό που υπηρετεί στον Άγιο Νικόλαο, δεν θα έχουμε αστυνομικό να μπει σε περιπολικό και απλά θα φυλάμε ταμπέλες»

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της αστυνομίας και τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Γενικό Διευθυντή Κρήτης Αντώνη Ρουτζάκη στον Άγιο Νικόλαο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καρτσάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε «στη συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο με όλο το διοικητικό συμβούλιο με τον Γενικό Κρήτης του θέσαμε κάποια πάγια αιτήματα τα οποία έχουμε σαν Ένωση και τα διεκδικούμε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Ένα από αυτά είναι ότι έχει παρατηρηθεί στο νομό μας να υπάρχει απροθυμία υπηρέτησης αστυνομικών στο νομό μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες είναι υποστελεχωμένες. Όπως στο Εθνικής Άμυνας, το Δικαιοσύνης οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νομό Λασιθίου έχουν κάποια κίνητρα, τα ίδια αυτά τα ειδικά κίνητρα θα θέλαμε να τα δώσουν και για τους αστυνομικούς.

Έχουμε ζητήσει εδώ και ένα, ενάμιση χρόνο από την ηγεσία της ΕΛΑΣ να ενταχθούν οι υπηρεσίες του νομού Λασιθίου στις υπηρεσίες παραμεθορίου ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έξτρα μόρια και κάποιο επίδομα. 

Του θέσαμε επίσης την αναγκαιότητα  Αστυνομικού Μεγάρου στο νομό καθώς οι υπηρεσίες είναι διασκορπισμένες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές σκοπιές, πέρα από την αναβάθμιση των συνθηκών εργασία, θα εξοικονομήσουμε και άτομα, που  θα μπορούμε να διαθέσουμε έξω για την αστυνόμευση,για την προστασία του Πολίτη.

Τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση του τουρισμού αντί ο νόμος μας να ενισχύεται με αστυνομικούς,βλέπουν να αποδυναμώνεται.  Θέλει ενίσχυση και ο αερολιμένας Σητείας και οι  αστυνομικές υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου καθώς στο λιμάνι του είναι πύλη εισόδου Σένγκεν με τα κρουαζιερόπλοια τα οποία χρειάζονται άτομα για τους ελέγχους και επίσης ο η ναυαρχίδα του τουρισμού που είναι η Ελούντα όπου έχουμε τις αφίξεις επισήμων οι οποίες χρειάζονται συνοδείες, φύλαξης και με το υπάρχον προσωπικό  δεν θα μπορούμε ανταπεξέλθουμε.


Όπως σημείωσε «μεγάλος προβληματισμός για το πως θα στελεχωθεί το Α.Τ Νεάπολης. Εάν στελεχωθεί με τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Άγιο Νικόλαο όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούμε να βγάζουμε περιπολίες έξω. Θα πρέπει να το καταλάβει η ηγεσία της ΕΛΑΣ, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο νομός μας με άτομα τα οποία θα διατεθούν εκεί, αν δεν δώσουμε την δέουσα προσοχή δεν θα έχουμε αστυνομικό που να μπει σε περιπολικό και απλά θα φυλάμε ταμπέλες.


«Χαιρόμαστε που ο στρατηγός Κρήτης ήταν και γνώστης για τα περισσότερα θέματα και όχι μόνο αυτό είπε ότι συμφωνεί σε όλα μας τα αιτήματα και ότι θα τα προωθήσει. Επομένως επιβεβαιώνει και τα λεγόμενά της Ένωσης μας. 

Περιμένουμε αυτό που είχε πει ο κύριος Χρυσοχοΐδης για τα 12.000 αλεξίσφαιρα αν τελικά προχωρήσει  σε αυτή την αγορά γιατί σχεδόν όλα τα αλεξίσφαιρα  έχουν λήξει. Είναι ο πιο βασικός εξοπλισμός μαζί με  το όπλο. Δεν μπορούμε να ζητάμε από έναν αστυνομικό να προστατέψει τον πολίτη όταν το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να δώσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την προστασία του αστυνομικού».

 

Ακούστε το:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com