Ο Γιάννης Στεφανάκης στο Λατώ fm: «Πανελλαδική πρωτοτυπία του Δήμου Οροπεδίου η ψηφιακή πλατφόρμα agrolasithi.gr για τη στήριξη αγροδιατροφικού τομέα και παραγωγών»

Για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας agrolasithi.gr που θα στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα ενώ παράλληλα ενεργοποιεί και eshop για κάθε παραγωγό χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Κάθε παραγωγός θα έχει πρόσβαση στο δικό του «ψηφιακό χώρο» στο agrolasithi.gr, θα έχει την δυνατότητα ανάρτησης προϊόντων, περιεχομένου όπως άρθρα, συνταγές, φωτογραφίες και video και θα μπορεί να δέχεται εύκολα παραγγελίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδικτυακό κατάστημα eshop – marketplace.

Tα βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής πλατφόρμας agrolasithi.gr:

  • Ηλεκτρονικό προφίλ παραγωγού
  • Προβολή προϊόντων και απευθείας σχέση με τους καταναλωτές
  • Προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τις δράσεις του Δήμου και με πρωτοβουλία τοπικών φορέων και των ίδιων των παραγωγών
  • Εύκολη λήψη παραγγελιών και ενημέρωση του παραγωγού
  • Δημοσίευση άρθρων για την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία όπως π.χ παραδοσιακές συνταγές και καλές πρακτικές κοκ
  • Δημιουργία καλαθιού με επιθυμητές επιλογές από τους επισκέπτες
  • Στην πλήρη της έκδοση η πλατφόρμα θα υποστηρίζει διαδικασίες χονδρικής πώλησης
  • Σταδιακή πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο της αγροδιατροφής για τους παραγωγούς μας.

Η ψηφιακή λειτουργία της πλατφόρμας  τέθηκε σε λειτουργία από την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή οι παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ την επόμενη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η διαδικτυακή παρουσίαση της πλατφόρμας agrolasithi.gr από την ιστοσελίδα του Δήμου  https://lasithi.gov.gr/. 

Ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη συγκυρία, η λειτουργία eshop για τους παραγωγούς θα είναι, όπως είπε και ο ίδιος, πολύ σημαντική.

Πρόσθεσε δε πως για την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων δεν θα υπάρχει ούτε ποσοστό υπέρ της πλατφόρμας, ούτε καμία χρέωση, κλπ.

Αφού οι παραγωγοί εγγραφούν, θα μπορούν να επικοινωνούν είτε με το Δήμο Οροπεδίου, είτε με την εταιρία που υποστηρίζει το εγχείρημα.

Η διαδικασία σχεδιάστηκε, τόνισε, για να είναι όσο πιο απλή γίνεται.

Σύμφωνα τον κ. Στεφανάκη, ο Δήμος Οροπεδίου «πρωτοπορεί και σε παγκρήτια και σε πανελλαδική εμβέλεια καθώς κάτι αντίστοιχο λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα». Σημείωσε πως «πρέπει και εμείς να καινοτομούμε και να βοηθούμε τους δημότες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com