Ο Γιάννης Στεφανάκης στο Λατώ fm: «Έτοιμο μέχρι το 2022 το επίγειο τελεφερίκ που θα συνδέσει το Δικταίον Άντρον με την πλατεία Ευρώπης, μέσω αυτής της υποδομής ο Δήμος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα εισπράττει ένα τέλος υπέρ της περιοχής και των κατοίκων»

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά ραντεβού συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών –Οικονομικών, Δημήτρη Τζιράκη.
Επισκέφθηκαν  την  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για μια σειρά  ζητήματα που σχετίζονται με το Δικταίον Άντρον στο Ψυχρό αλλά και για τη γενικότερη πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά του Οροπεδίου Λασιθίου ,με φόντο τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για την συνάντηση με την κ. Μενδώνη, τονίζοντας ότι η υπουργός «Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  έκανε η ίδια μία πρόταση για δημιουργία επίγειου τελεφερίκ που θα συνδέσει την είσοδο του Δικταίου με την πλατεία Ευρώπης,. Η πρόταση προέκυψε μετά την απαίτηση του δήμου για ποσοστό επί των εσόδων του Δικταίου Άντρου με  την Υπουργό να  αντιπροτείνει να δημιουργηθεί αυτή η υποδομή την οποία θα στηρίξει έντονα. Μέσα από αυτή την υποδομή θα μπορεί ο δήμος και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να εισπράττει ένα τέλος υπέρ της περιοχής και των κατοίκων. Παράλληλα μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών μπορούμε να έχουμε και μία επισκεψιμότητα χειμώνα-καλοκαίρι άρα οδηγήσει σε μία ουσιαστική αναβάθμιση και σε μία επισκεψιμότητα στο χώρο και για το χειμώνα.Μπορούμε να πούμε ότι εφόσον όλα πάνε καλά το 2022 θα υπάρχει το τελεφερίκ».

Σαιζόν

«Το σπήλαιο έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του έχει ήδη προσληφθεί το προσωπικό για να λειτουργεί το αρχαιολογικός χώρος . Η επισκεψιμότητα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές έχει πέσει πάρα πολύ. Το σημαντικό όμως για μας είναι  να είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος για να μπορεί να συμμετέχει στα πακέτα τα τουριστικά που ετοιμάζουν οι πράκτορες.
Ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Σοφιανού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου αλλά και τον  κ. Ντάρλα διευθυντή της Εφορείας Σπηλαιολογίας για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την ταχύτητα στην ανταπόκριση στα αιτήματα που είχε η περιοχή μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com