Ο Γιάννης Μελισσουργάκης στο Λατώ fm : «Εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια φορητής μαγνητικής πύλης και συσκευής ακτινοσκοπικού ελέγχου αποσκευών για το λιμάνι Αγίου Νικολάου».

Για τους στόχους και τις προτεραιότητες του, μίλησε στο εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Γιάννης Μελισσουργάκης

«Προτεραιότητα είναι   η συνέχιση των σχεδιασμών της προηγούμενης διοίκησης. Το παράλιο μέτωπο, το σχέδιο ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης, την πύλη Σένγκεν, την απομάκρυνση του πλοίου, την καθαριότητα, τον σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων και λυμάτων και ταυτόχρονα με αυτά που θα πρέπει να τα συνεχίσουμε και να τελειώνουμε ώστε να διασφαλίσουμε καλή λειτουργία του λιμανιού, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να παρέμβουμε σε άλλα μέρη όπως το Καθολικό , όπως είναι η Κιτροπλατεία για να αναδείξουμε την περιοχή. Η πύλη Σέγκεν δεν έχει να κάνει μόνο με την κρουαζιέρα έχει να κάνει με τα κάθε είδους πλοία που θα έρθουν στην περιοχή μας. Αν δεν διασφαλιστεί αυτό το σημείο δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε πολίτες τρίτων χωρών. Είτε είναι θαλαμηγοί που έρχονται στο Μαρίνα ή είναι άλλα πλοία που έρχονται στο λιμάνι, γι ‘αυτό θέτουμε ως προτεραιότητα δράσεις της προηγούμενης διοίκησης που έχουν ξεκινήσει και πρέπει να τελειώνουν.
Είναι  καλή τύχη να έχουμε τον Υπουργό Ναυτιλίας συμπατριώτη μας.    Η δύναμη του είναι εμείς και ο κ. Ο Πλακιωτάκης πιστεύει ότι πραγματικά από καρδιάς θα βοηθήσει τον τόπο του και τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον τόπο και να ανεβάσουμε το τουριστικό προϊόν και την κρουαζιέρα αλλά και τα ναυπηγεία.
Το επιβατικό σταθμό στο λιμάνι είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε, αν και ο σχεδιασμός έτσι όπως είναι, προβλέπει φορητές μονάδες ελέγχου . Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί το σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης, για το σκοπό αυτό ήδη εγκρίθηκε μια μελέτη που εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας της τάξης των 125.000, προκειμένου να προμηθευτεί μια φορητή μαγνητική πύλη και συσκευή ακτινοσκοπικής   ελέγχου των αποσκευών,ούτως ώστε το σχέδιο να εγκριθεί απόλυτα χωρίς παρατηρήσεις. Και τώρα είναι εγκριθεί αλλά με τις παρατηρήσεις της κατασκευής της μαγνητικής Πύλης και την τοποθέτηση των καμερών ασφαλείας. Αυτά τα δύο θέματα, εάν τελειώσουμε, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πλήρως το Σχέδιο Ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης, το οποίο στη συνέχεια θα αποφέρει έσοδα 1 ευρώ ανά επιβάτη που θα φτάνει στο λιμάνι μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όταν θα ολοκληρώσουμε αυτό το σχέδιο τότε θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση της κρουαζιέρας γιατί ο επιβάτης που θα έρθει δεν θα δοκιμάσει τον έλεγχο . Έτσι θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε άλλες λιμένες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τέτοιες λειτουργίες».

Τέλος για την μονοδρόμηση του παραλιακού κ. Μελισσουργάκης δήλωσε: «Οι ειδικοί μας είπαν ότι πρέπει να τον κάνουμε μονόδρομο και ήδη έχει εγκριθεί. Όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβος, κατά την τελευταία συνεδρίαση , θα ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του Νοεμβρίου και  μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου που θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν θα έχουμε τελειώσει «κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις