Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm για το κλείσιμο του Γηροκομείου Ιεράπετρας: «Ο χώρος είναι υγειονομική ‘βόμβα’, όλα αυτά τα χρόνια δεν κατατέθηκε καμία αίτηση για άδεια λειτουργίας – Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Κρήτης»

«Το πρόβλημα με το γηροκομείο Ιεράπετρας είναι εδώ και είκοσι χρόνια. Το παλαιό κτίριο που στεγαζόταν η δομή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και δεν μπορούσε να αδειοδοτηθεί. Είναι συνολική  και διαχρονική ευθύνη. Σήμερα υπάρχουν 2 δομές που και αυτές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν ανθρώπους υπό τις σημερινές συνθήκες» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

«Ο χώρος αυτός είναι μια υγειονομική βόμβα. Υποστηρίζω την δημόσια υγεία και όχι το  συμφέρον κανενός ιδιώτη. Όλα αυτά τα χρόνια δεν κατατέθηκε καμία αίτηση για άδεια λειτουργίας. Θέλουμε να αποσυμφορίσουμε τον χώρο. Η υπηρεσία προβλέπει και θα δώσει λύση. Είναι στη διάθεση μας μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και  θα πρέπει  να μεταφερθούν σε  δομές όλης της Κρήτης οι άνθρωποι,  με ένα και μόνο γνώμονα,  την δημόσια υγεία. Θεωρώ ότι είναι προσωρινό αλλά όχι δύο ή τριών μηνών, όπως πολλοί πιστεύουν και αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε έτοιμο γηροκομείο, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας, θέματα εξοπλισμού και προσωπική μου αντίληψη είναι  ότι θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γηροκομείο στο οποίο ο φορέας που ετοιμάζεται να το λειτουργήσει θα μπορεί να αδειοδοτηθεί και να φιλοξενήσει  39  ανθρώπους. θα είναι  συγκεκριμένη δυναμικής.
Τώρα, ερωτήματα πώς πολλαπλασιάστηκαν αριθμητικά οι άνθρωποι και με ποιες διαδικασίες, αυτά δεν τα γνωρίζει η υπηρεσία. 


Όπως επίσης είπε «με προσωπικό ασφαλείας οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Τα δημόσια έργα συνεχίζονται αρκεί να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προσωπικής προστασίας. Οι οικοδομικές εργασίες δεν απαγορεύονται«.

Για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες τόνισε πως «το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη  με τον υπουργό  κ. Βορίδη  τους  Αντιπεριφερειάρχες και  τον Περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κλάδου λόγω της υγειονομικής κρίσης. Θα πρέπει να ενισχυθεί  η στήριξη και η συνέχεια της παραγωγής των αγροτών εξαιτίας και της επισήμανσης  του Παγκόσμιου Οργανισμού τροφίμων ότι θα έχουμε ανεπάρκεια τροφίμων. Να μην σταματήσει η παραγωγή».

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις