Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm: «Άδικο να μένει εκτός σχεδιασμού ΒΟΑΚ το Λασίθι που ενισχύει τον κρατικό κορβανά παραπάνω απ’ όσο μπορεί – Το έργο πρέπει να ξεκινήσει από τη Σητεία προς την Κίσσαμο»

Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τη χθεσινή σύσκεψη στην Π.Ε. Λασιθίου με τους θεσμικούς φορείς και τους αιρετούς και όλα όσα αφορούν το θέμα με τον ΒΟΑΚ και το Λασίθι το τελευταίο διάστημα, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Ο ίδιος ξεδίπλωσε το ιστορικό που ξεκίνησε από τη συνέντευξη του κ. Κεφαλογιάννη τις προηγούμενες ημέρες σε τοπικό ΜΜΕ του Ρεθύμνου δημιουργώντας για ανησυχία για απουσία του Λασιθίου από το χρονοδιάγραμμα και το σχεδιασμό για το έργο.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο ΟΑΚ, όπως είπε, έκανε δηλώσεις για παρουσία και του Νομού Λασιθίου στον σχεδιασμό μέσω και της ένταξης τμημάτων στο Ταμείο Ανάκαμψης, «κάτι που δεν ξέρουμε εάν θα γίνει αποδεκτό, ελπίζουμε», όπως ανέφερε. 

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν ήταν ενήμερος για το σχεδιάγραμμα του έργου που αναφέρθηκε ο υφυπουργός, ενώ δεν είχε επικοινωνία ούτε μ την πλευρά του ΟΑΚ πριν την χθεσινή συνάντηση στην Π.Ε. Λασιθίου, από την οποία ορίστηκε τριμελής Επιτροπή χειρισμού της κατάστασης το επόμενο διάστημα, ενώ θα συνταχθεί και θα σταλεί επιστολή και προς τον Πρωθυπουργό, για να καταστεί σαφές εάν όσα υποστήριξε ο κκ. Κεφαλογιάννης αποτελούν θέση του υπουργείου Υποδομών και της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει δυσχέρεια στην επικοινωνία με την πλευρά του υπ. Υποδομών, ο κ. Γουλιδάκης απάντησε πως «αν ήθελαν τις απόψεις μας και ήθελαν να μας επισκεφθούν, είμαστε καθημερινά εδώ, δεν έχω λείψει σχεδόν ούτε μέρα απ’ όταν ανέλαβα αυτή τη θέση. Εάν ήθελαν από το υπουργείο, θα μπορούσαν να λάβουν θέση για τις δηλώσεις αυτές. 

Ο ίδιος τόνισε πως «προσπαθούμε να επιλύσουμε την αδικία εις βάρος του Λασιθίου. Οι Λασιθιώτες συμμετέχουν στον κρατικό κορβανά πολύ περισσότερο των δυνατοτήτων τους, αλλά είναι αφημένοι. Επιτρέπεται να έχουμε σαν κύριο γνώμονα τον φόρτο μεταφοράς οχημάτων από την μια περιοχή στην άλλη; Η ανισότητα της μεταχείρισης του Νομού Λασιθίου παραμένει στο ίδιο στάδιο για δεκαετίες αναφορικά με γνώμες και απόψεις άνωθεν πολιτικά ισταμένων».


Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα με τα κρούσματα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

Όσο για το άνοιγμα της αγοράς, είπε πως θα μπορούσε να ακολουθηθεί μια πολιτική ώστε ενδεχόμενα να ανοίγουν οικονομίες σε περιοχές που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά.


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com