Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Λασιθίου Μ. Ανδρεαδάκης στο Λατώ fm: «Εισαγόμενο το 95% των κρουσμάτων στο Λασίθι, η τήρηση των μέτρων το ‘όπλο’ για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό – Έφτασαν σήμερα τα rapid tests, θα διανεμηθούν σε όλα τα Νοσοκομεία του Νομού»

«Ο νομός Λασιθίου είναι σε καλή κατάσταση «κάτι που αποδίδω στον κόσμο, εγώ θέλω να προτρέψω τους πολίτες του Λασιθίου να αυξήσουν την προσοχή τους,  χρειάζεται ψυχραιμία και περισσότερο από όλα να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας τα οποία λέμε συνέχεια, γιατί είναι και τα μόνα όπλα για να πολεμήσουμε αυτή την κατάσταση αφού δεν υπάρχουν εμβόλιο-φάρμακο». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Στην κλινική covid του ΓΝΑΝ, όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι αυτή την ώρα, με το 95% μπορεί των κρουσμάτων να είναι εισαγόμενα στο νομό Λασιθίου από άλλες περιοχές και όχι εντός της κοινότητας.

Ερωτώμενος για τον λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει από τον ΕΟΔΥ και τις κεντρικές αρχές επαρκέστερη ενημέρωση κόσμου και ΜΜΕ σχετικά με το πού ακριβώς εντοπίζονται τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ο κ. Ανδρεαδάκης απάντησε ότι αυτό γίνεται και για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και για να μην στιγματιστούν-στοχοποιηθούν άνθρωποι αλλά και για μην ξεσπούν συζητήσεις χωρίς στήριγμα και χωρίς ουσιαστικό λόγο που κάνουν τα πράγματα μόνο χειρότερα, όπως είπε.

Τόνισε επίσης ότι έφτασαν σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου rapid tests τα οποία και θα διανεμηθούν όπως είπε σε όλα τα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου – σε Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα, Σητεία – «και θα χρησιμοποιηθούν εκεί που πρέπει». Μέσω αυτών θα γίνεται, ανέφερε, γρηγορότερη διάγνωση των υπόπτων περιστατικών μέσα σε 10-15 λεπτά. 

Για το προσωπικό, ο κ. Ανδρεαδάκης τόνισε ότι «έχουν έλθει άτομα και προσωπικό θα θέλαμε πάντοτε. Στο ΓΝΑΝ η πληρότητα είχε κατέβει στο 55%, τώρα έχουμε ανέβει και θα ανέβουμε και άλλο. Ήδη περιμένουμε ακόμα αλλά 13 άτομα τα οποία θα έρθουν με μία καινούργια ενίσχυση που έχουμε ζητήσει σε λοιπό προσωπικό ενώ περιμένουμε και 5 νέους γιατρούς. Αναισθησιολόγο και παθολόγο δεν πήραμε αλλά καλύπτουμε την κατάσταση».

Επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να σέβεται την απαγόρευση του επισκεπτηρίου στα Νοσοκομεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com