Ο Δημήτρης Κουνενάκης στο Λατώ fm: «Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για τον ΒΟΑΚ, όλα αυτά είναι αστειότητες»

Για τον απολογισμό της προηγούμενης τετραετίας, τη «γεύση» που του άφησε, τα έργα που έγιναν και αυτά που μένουν στο Νομό Λασιθίου και στο νησί, τη  συνδρομή του ΟΑΚ στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ αλλά και για όλα τα τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα της Κρήτης, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο απελθών αναπλ. πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης.

Όπως είπε “ο Οργανισμός εκφράζει την αποκέντρωση.
Η περιφέρεια στην Ελλάδα διαχειρίζεται περίπου το 2,5 % των εσόδων και ενώ στην Ευρώπη πάει το 10 με 12% που παίρνει η αυτοδιοίκηση ότι πάει προς την επαρχία είναι καλό. Ο ΟΑΚ εκφράζει αυτό και αποτελεί μία συνένωση των οργανισμών ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης σε έναν οργανισμό, τον ΟΑΚ. Το κεντρικό κράτος, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, επιθυμεί τα πάντα να γίνονται κεντρικά γιατί ελέγχονται χρήματα.  Ο ΟΑΚ υλοποιεί με άριστο τρόπο τις τρεις αρχές που έχει  η Ευρώπη, την αμεσότητα, την εγγύτητα και την επικουρικότητα. Αυτές τις βασικές αρχές μόνο η Ελλάδα δεν τις σέβεται».

Για τον ΒΟΑΚ

«Από το 1965 ξεκίνησε από τα Χανιά. Φανταστείτε πόσα προγράμματα ευρωπαϊκά πέρασαν και εμείς δρόμο δεν κάναμε. Ευθύνες υπάρχουν. 

Έχω εκνευριστεί με τις εξαγγελίες που λένε ότι “θα ξεκινήσουμε από το Καστέλι Χανίων”. Δεν λέει κανείς να μην γίνει. Ένας ικανός δρόμος στο Λασίθι ενοποιεί  τα νοσοκομεία του νομού, τον τουρισμό, το εμπόριο. Να ξεκινήσουμε λοιπόν από εκεί.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες σε διάφορα επίπεδα. Για τον νομό Λασιθίου π.χ υπάρχει το οδικό τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, το κομμάτι Καλό Χωρίο – Γέφυρα Φρουζή μια μελέτη που είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Υπάρχει μελέτη που έχουν εγκριθεί και τα περιβαλλοντικά Καβούσι – Αγκαθιάς. Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη Παχειά Άμμος – Ιεράπετρα η οποία μπορεί να δημοπρατηθεί αύριο. 

Όπως τόνισε «ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τον εαυτό τους αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχουν μελέτες , είναι αστειότητες όλα αυτά. Αν ρωτήσετε και τον κ. Αγαπάκη που είναι και στέλεχος της ΝΔ θα σας πει τι γίνεται».


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις