Ο Δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης στο Λατώ fm: «Δύσκολο το κομμάτι της ιχνηλάτησης διότι οι επαφές της 53χρονης ήταν πάρα πολλές – Ας δείξουμε όλοι επιμέλεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας»

Στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό μίλησε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα το Σάββατο, για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και πώς προχωρά και για το πώς είναι τα πράγματα στην πόλη σήμερα, πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Η σημερινή ημέρα είναι εντελώς διαφορετική από τη χθεσινή. Χθες υπήρχε μία έντονη ανησυχία, δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με την αγωνία του κόσμου.

Το ευχάριστο είναι ότι η υγεία  της συμπολίτισσας μας είναι βελτιούμενη οπότε θεωρώ ότι είναι ένα καλό δείγμα και ότι τελικά ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και δεν μας βοηθάει πουθενά.

Ξέρω ότι το θέμα της ιχνηλάτησης το έχουν αναλάβει δύο γιατροί, ο ένας ασχολείται με το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον και ο δεύτερος με τις επαφές που είχε η ασθενής στην εργασία της. Δεν έχουμε άλλη ενημέρωση, καταλαβαίνετε είναι δύσκολο κομμάτι, διότι οι επαφές ήταν πάρα πολλές, το κατάστημα είχε έντονη επισκεψιμότητα, είναι θέματα ιατρικά αυτά δεν μπορώ εγώ να τα κρίνω».

Για την Επιτροπή Διαχείρισης Κορωνοϊού είπε πως «την είχαμε ξεκινήσει πριν τέσσερις-πέντε μέρες. Πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με την τεχνολογία, με οτιδήποτε μπορεί να μας διευκολύνει στην καθημερινότητά μας όχι δια ζώσης αλλά από μακριά.

Συστήσαμε επιτροπή με όλους τους αρμόδιους, τις αντιδημαρχίες, τις εθελοντικές ομάδες, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική κ.α.,  κάναμε μία πρόβα τζενεράλε σε ότι έχει να κάνει με την κατά πόσο μπορούμε να επικοινωνούμε το skype, διότι πρέπει και εμείς να λειτουργήσουμε ενισχυτικά και να βοηθήσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών, του νοσοκομείου Σητείας, να  εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια, την διάθεση των εθελοντικών ομάδων, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και το όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί όπως όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι πτήσεις είναι περιορισμένες, ο κόσμος είναι πολύ λίγος.


«Στη Σητεία σήμερα είναι πάρα πολύ περιορισμένη η κίνηση, ελάχιστος κόσμος και αυτοκίνητα στον δρόμο. Στα αστικά κομμάτια θα περιοριστεί ο κόσμος το θέμα είναι ότι στα τοπικά διαμερίσματα επειδή οι αγροτικές εργασίες είναι σε έξαρση  αυτή την περίοδο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να περιοριστούν κάποια πράγματα.

Ας δείξουμε όλοι επιμέλεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας».

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com