Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Λασιθίου στο Λατώ fm: «Ελέγχθηκαν εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Γυμνασίων πριν μπουν σήμερα στις αίθουσες, θα ξαναγίνουν τεστ εάν χρειαστεί – Ψηλά στην λίστα προτεραιότητας για εμβολιασμούς οι εκπαιδευτικοί»

«Ελέγχθηκαν εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Γυμνασίων πριν μπουν σήμερα στις αίθουσες, θα ξαναγίνουν τεστ εάν χρειαστεί , τέταρτοι στη λίστα προτεραιότητας για εμβολιασμούς οι εκπαιδευτικοί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε «πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα, περνάμε όλοι δύσκολα, συμμερίζομαι τις ανησυχίες των γονέων, πρέπει όμως με ηρεμία και σύνεση να βλέπουμε τα γεγονότα, να μην υπάρχει πανικός. Έχουμε πει σε Διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς να θερμομετρούν τα παιδιά από το σπίτι, όπως γίνεται και στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς. 


Εάν ένα παιδί δεν πάει προληπτικά στο σχολείο, «ο γονέας πρέπει να ενημερώσει το διευθυντή ή τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας, καταγράφονται οι απουσίες και αν προσμετρηθούν αυτό θα το δούνε στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι με τις απουσίες σε παιδιά που δεν πάνε λόγω covid στα σχολεία». Για τις ημέρες που λείπει ο μαθητές, τα μαθήματα συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης ή εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα, μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, όπως είπε, δεν μπορεί να εισηγηθεί κλείσιμο σχολείων σε πόλη ή Νομό. 

Ήδη, πρόσθεσε, όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν ελεγχθεί με rapid tests σε συνεργασία με τους Δήμους Οροπεδίου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, ενώ συνεχίζουν να τρέχουν και τα τεστ του ΕΟΔΥ στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr. Δεν έγιναν μόνο στους εκπαιδευτικούς Λυκείων της Ιεράπετρας αφού ήδη είχε ανακοινωθεί το «κόκκινο» στο Λασίθι.

Πρόσθεσε πως «παραμένουμε σε εγρήγορση για να ξαναγίνουν τεστ εάν χρειαστεί».

Για τα εμβόλια, τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην τέταρτη ομάδα προτεραιοποίησης για να εμβολιαστούν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com