Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Λατώ fm: «Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή αναδρομικά επικουρικών συντάξεων 8 μηνών για όσους είχαν περικοπές με το νόμο Κατρούγκαλου, από μέρα σε μέρα η απόφαση για αναγνώριση αναδρομικών 11 μηνών ή 5 χρόνων σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους»

«Ολοκληρώνεται  σήμερα η καταβολή  αναδρομικά επικουρικών συντάξεων 8 μηνών για αυτούς που είχαν περικοπές με το νόμο Κατρούγκαλου το Μάιο του 2016», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως είπε «οι  240 περίπου χιλιάδες θα λάβουν σήμερα οκτώ μηνών επειδή οι περικοπές των επικουρικών με το νόμο Κατρούγκαλου το Μάη του 16 κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 16. 500 τραπεζοϋπάλληλοι μέσα από το δικό τους ταμείο θα πάρουν αναδρομικά.


Στις  29 Ιουλίου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μαζί με την κύρια σύνταξη την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και η επικουρική σύνταξη του Αυγούστου. Είναι μία θετική εξέλιξη.

Από μέρα σε μέρα δημοσιεύεται η μεγάλη απόφαση των αναδρομικών του 2012 που αναγνωρίζει  αναδρομικά 11 μηνών ή 5 χρόνων σε 2,5 εκατ συνταξιούχους.

Άρα έχουμε μπροστά μας δρόμο για όλους τους συνταξιούχους.


Εμείς που εκπροσωπήσαμε τους συνταξιούχους στα δικαστήρια πιστεύουμε ότι θα αναγνωρίσουν τα μεγάλα αναδρομικά των πέντε ετών και την επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους ενώ κάποιοι συνάδελφοί σας προαναγγέλλουν στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ανώτατο ακυρωτικό θα αναγνωρίσει αναδρομικά 11 μηνών. Είτε το ένα είτε το άλλο, είναι καλή εξέλιξη.

Αν εν τω μεταξύ κάποιος απεβίωσε τα αναδρομικά κληρονομούνται στους διαδόχους.

Με τις  περικοπές των Υπουργών Κουτρουμάνη-Βρούτση έγινε η σφαγή των επικουρικών και η κατάργηση των δώρων. Οι υπουργοί αυτοί είχαν κάνει τις μεγάλες περικοπές και τώρα περιμένουμε τι θα πει το ανώτατο ακυρωτικό.


Ο  ΟΑΕΔ επεξεργάστηκε τα στοιχεία από Μάιο του 2019 έως Μάιο του 2020, κυρίως από την εστίαση και τον τουρισμό λείπουν 230.000 θέσει περίπου.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι έχουμε μία προσωρινή κατάρρευση της τουριστικής και εποχικής απασχόλησης. Την επόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τα τα ευρήματα του για το μήνα Ιούνιο. Δεν έγιναν προσλήψεις στα τουριστικά καταλύματα στις εποχικές ή μόνιμες τουριστικές επιχειρήσεις. Αν ανοίξει ο τουρισμός θα το επανεκτιμήσουμε.


Η αναστολή τελειώνει για τους εργαζόμενους στην εστίαση τον Ιούνιο και δεν επιδοτούνται περαιτέρω. Αυτό είναι άνιση μεταχείριση σε βάρος των εργαζομένων στην εστίαση και πρέπει όλοι οι πληττόμενοι  κλάδοι να στηριχθούν.

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το όνειδος και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Από το μισό εκατομμύριο μακροχρονίως ανέργων το 1/3 επιδοτείται για δύο μήνες.

Να στηρίξουμε τον τουρισμό, να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις, να μείνουν ενεργοί ή οι όλοι οι εργαζόμενοι να καλυφθούν για όσους μήνες δεν προσελήφθησαν με το σχετικό επίδομα.

Δεν είμαι αισιόδοξος. Φοβάμαι ότι εκεί θα ζήσουμε μία βαθιά και γενικευμένη κοινωνική επιδείνωση. Βλέπω να έχουμε μία δεξαμενή φτωχοποίησης και ανεργίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις