Νονοί οι «Μετεωκρήτες» της νέας κακοκαιρίας … «Αρετούσα» το όνομά της!

Οι «Μετεωκρήτες» βαφτίζουν και μιλούν για την νέα κακοκαιρία που θα μας επισκεφτεί από την Τρίτη. Και το όνομα αυτής «Αρετούσα».
Ο Μετεωρκρήτης Ζαχαρίας Βάρδας στην ανάρτηση του αναφέρει : 
«Δυστυχώς παίρνουμε ένα από τα χειρότερα σενάρια όσον αφορά την κακοκαιρία που ξεκινάει από την Τρίτη! Πολύωρες κι έντονες βροχοπτώσεις, σε μια κακοκαιρία που δείχνει να μας απασχολεί για 4 ή 5 μέρες (με σκαμπανεβάσματα στις εντάσεις των φαινομένων) και ν’ απασχολεί σε Πανελλαδικό επίπεδο κυρίως την Κρήτη!!!
Κάτι ακόμα πιο σοβαρό …Τα επίπεδα των χιονοπτώσεων θα ξεκινούν από αρκετά μεγάλα υψόμετρα (1600-1800μ) κι όταν βλέπουμε ότι στα 1200 -1300μ έχει ένα δύο μέτρα χιόνι, η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη! 
Φωνάζουμε εδώ και μέρες κι όσο πλησιάζουμε και βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, συστήνουμε μεγάλη προσοχή!
Οι αρμόδιοι φορείς κι όλοι μας, πρέπει να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κι αυτοπροστασίας!
Λογικά, μιας και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το νησί μας, η ονομασία θα συστήναμε να έχει Κρητικό όνομα. Εμείς ανεπίσημα θα την ονομάσουμε «Αρετούσα» κι ας ελπίσουμε να περάσει χωρίς πολλά προβλήματα.
Το ξανά λέμε ότι ως ερασιτέχνες, σεβόμαστε το ΕΑΑ κι απλά πρώτη φορά, οι Μετεωκρήτες, θέλοντας να τονίσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης δώσαμε ανεπίσημα αυτή την ονομασία!
Θα σας ενημερώσουμε όπως έχουμε πει, αναλυτικά για κάθε ημέρα και με ότι πιο φρέσκο, την Δευτέρα. Ας ελπίσουμε να είναι λίγο πιο αισιόδοξα τα νεότερα στοιχεία!».

ΠΗΓΗ: meteokrhtes.blogspot.com

Σχετικές δημοσιεύσεις