Απάντηση Θραψανιώτη σε ΝΟΔΕ Λασιθίου. Αντίδραση του Μιχάλη Βασιλάκη

Ο βουλευτής  Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ . Η ανακοίνωση αναλυτικά:  «Στα ηλεκτρονικά μέσα της 12/8/2019 δημοσιεύεται ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λασιθίου για το θέμα του φαρμακοποιού του ΕΟΠΥΥ. Θέτει σειρά ερωτημάτων τα οποία έχουν απαντηθεί αναλυτικά τόσο από εμένα όσο και από τους αρμόδιους φορείς (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ΕΟΠΥΥ) στην Ανατολή 21/6 και 24/6/2019.
Θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΟΔΕ γιατί με την ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για το ποιος κρυβόταν πίσω από αυτή την αθλιότητα.  Τα υπόλοιπα, εκεί που πρέπει, στις 23 Οκτωβρίου» καταλήγει.

Εν τω μεταξύ ο κ.Μιχάλης Βασιλάκης που σχετίζεται με την υπόθεση σχολίασε με αναρτησή του στα μέσα μαζικής δικτύωσης  την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ μιλώντας για ανακρίβειες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ, για την πολιτική δίωξη που υφίσταμαι από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν είναι προβοκατόρικη – λόγω των ανακριβειών που περιέχει – είναι τουλάχιστον άστοχη, διότι την εξέδωσε χωρίς την σύμφωνη γνώμη μου, και παρά την αντίθετη άποψη του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της ΝΟΔΕ.
Διαπιστώνω πως στην περίπτωση του, το αρχαιοελληνικό γνωμικό «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», είναι η καλύτερη επιλογή. Αποδείχθηκε την προεκλογική περίοδο. Υπάρχουν πρόσωπα στην κομματική οργάνωση που έχουν τη δυνατότητα να μιλούν στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο. Δεν είναι ένας από αυτούς».

Να υπενθυμίσουμε
ότι νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Λασιθίου κάλεσε  τον Βουλευτή Μανώλη Θραψανιώτη να απαντήσει σε «πολιτικά ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις» όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.
ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με το περιεχόμενο και το χρόνο, έχει προκαλέσει η αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης εναντίον πολίτη και μάλιστα μέλους της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο είχε δημόσια αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Φυσικά και αναγνωρίζουμε την δυνατότητα του κάθε πολίτη να καταφεύγει στην δικαιοσύνη όταν αισθάνεται ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη του. Για τον λόγο αυτό δεν μας αφορά καθόλου το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Εκεί τον λόγο έχει η δικαιοσύνη την οποία στηρίζουμε απόλυτα και στην οποία έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη.

Εκτός όμως από το δικαστικό υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε.  Υπάρχουν πολιτικά ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις και οι οποίες κατά την γνώμη μας δεν έχουν ακόμη δοθεί, ώστε τα γεγονότα να επεξηγηθούν επαρκώς και να μην υπάρχουν σκιές και γκρίζες ζώνες. Ερωτούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Θραψανιώτη:

Γιατί η αγωγή κατατέθηκε μετά τις εκλογές και όχι την στιγμή που εξελισσόταν η αντιπαράθεση με τον εν λόγω πολίτη. Μήπως γιατί τώρα είστε ξανά βουλευτής και έχετε όλα τα προνόμια που απορρέουν από την θέση που κατέχετε;

Έχει ή δεν έχει στην κατοχή του συγγενικό σας πρόσωπο α΄ βαθμού τέσσερις άδειες φαρμακείου;  Με ποιες διαδικασίες τις πήρε; Είναι αλήθεια συνήθης πρακτική η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού αδειών φαρμακείου σε ένα πρόσωπο; Τί σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η υπερσυγκέντρωση;

Διορίστηκε ή όχι το ίδιο συγγενικό σας πρόσωπο α΄ βαθμού, φαρμακοποιός του ΕΟΠΥΥ στο Λασίθι; Αν ναι με ποιες διαδικασίες;

Ο διορισμός έγινε πριν ή μετά την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου; Αν έγινε πριν πόσος χρόνος μεσολάβησε από τον διορισμό του μέχρι την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ;

Στο διάστημα που το φαρμακείο δεν λειτουργούσε ο φαρμακοποιός αμοιβόταν κανονικά; Αν αμοιβόταν για υπηρεσίες που δεν παρείχε στον ΕΟΠΥΥ του έχει ζητηθεί ή προτίθεται ο ίδιος να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα;

Τέλος κ. Θραψανιώτη ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Τα παραπάνω πολιτικά ερωτήματα ζητούν άμεσες απαντήσεις. Ελπίζουμε να δοθούν έστω και τώρα από τον ίδιο τον βουλευτή, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Λασιθίου και στην οποία είναι ομιλητής.

Αναμένουμε.

 

ΝΟΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις