Με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων εργαζόμενων και ανέργων συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις επαφές τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

Συνεχίζουν τις επαφές μας για την προώθηση και την  επίλυση των προβλημάτων  εργαζομένων και ανέργων που έχουν προκύψει στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης & Ρόδου.
Σε τηλεδιάσκεψη των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου συμμετείχαν η Ε. Αχτσιόγλου, ο Ν. Παππάς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης και Ρόδου οι οποίοι έθεσαν τα καίρια προβλήματα και προτάσεις τους , σε διευρυμένη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε.
Από το Ν. Λασιθίου συμμετείχε ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης.

Οι Πρόεδροι των Εργατικών Kέντρων υπογράμμισαν :
1. Την ανάγκη να παραταθούν άμεσα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα ή έληξαν ή έληξε η μετενέργειά τους.
2. Ένταξη των πληττομένων εργαζόμενων στον κατασκευαστικό κλάδο και την οικοδομή χωρίς εξαιρέσεις.
3. Ενίσχυση και στήριξη του κοινωνικού τουρισμού με ευρεία διεύρυνση των δικαιούχων.
4. Ένταξη στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας όλων αυτών που δεν εντάχθηκαν( έληξε η επιδότηση τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα εργαζόταν για εφέτος ή για δεύτερη χρονιά στον τουρισμό, για όσους δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα ή δεν είχαν τις προϋποθέσεις, για όσους υπερέβησαν τα 230 ένσημα και για όσους λήγει η επιδότηση τον Απρίλιο) .
5. Η νέα ένταξη του εποχικού προσωπικού στον ΟΑΕΔ για το ερχόμενο φθινόπωρο , να γίνει με χαμηλότερο όριο ενσήμων (50 ένσημα) και ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας για 6 μήνες.
6. Κατάργηση της «εισαγόμενης» μαθητείας με παράλληλη μείωση του πλαφόν 17% (του συνόλου του προσωπικού) στο 5% όπως ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
7. Ένταξη των εποχιακά εργαζομένων στα ευνοϊκά μέτρα των 800 €. ( Επιδότηση με 800 €, επιδότηση ενοικίου κ.τ.λ.)

Από την πλευρά τους η τομεάρχης Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και Οικονομίας κ. Παππάς ,ανέλυσαν το οικονομικό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και που ανταποκρίνεται στις συνθήκες της πανδημίας και καλύπτει τα πεδία της οικονομίας και της εργασίας.
Εκ μέρους των Εργατικών Κέντρων συμμετείχαν οι: Στέλιος Βοργιάς (πρόεδρος Ε.Κ. Ηρακλείου), Γιώργος Λιολάκης (πρόεδρος Ε.Κ. Ρεθύμνου), Γιάννης Μανωλικάκης (πρόεδρος Ε.Κ. Χανίων), Μανώλης Πεπόνης (πρόεδρος Ε.Κ. Λασιθίου) και Παναγιώτης Εγγλέζος (πρόεδρος Ε.Κ. Ρόδου).
Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Θοδωρής Δουλεμπέκης μέλος της Κ.Ε Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις