Μήνυση κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ θα καταθέσει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Μεγάλες  αντιδράσεις  προκάλεσαν τα σημειώματα της εφορίας με τα οποία χιλιάδες συνταξιούχοι  καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για αναδρομικά ποσά.

Τα σημειώματα αυτά αφορούν συνολικά 71.000 φορολογουμένους και υπολογίζεται πως ο φόρος που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.300 ευρώ περίπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προχωρεί στην  κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ παρατηρώντας ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxisnet. Για αυτόν τον λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.

Μάλιστα, δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας.

ΠΗΓΗ : cnn.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις