Η Μαρία Πεδιώτου στο Λατώ fm: «Τα ζευγάρια που πάνε πιο προετοιμασμένα στον γάμο αρρωσταίνουν λιγότερο!»

«Η Τέχνη της Συμβίωσης» είναι το νέο πρόγραμμα που υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου και αποτελείται από έναν κύκλο 12 σεμιναρίων. 
Το θέμα του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και συμβουλευτική των ζευγαριών. Η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη Θεραπεία Ζεύγους Μαρία Πεδιώτου που θα πραγματοποιήσει τη σειρά σεμιναρίων φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Λατώ fm και στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά». Μεταξύ άλλων είπε:
«To Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου πρωτοπορώντας και θα έλεγα τολμώντας υιοθετεί αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα που αφορά στην οικογένεια γενικά και ειδικότερα στην σχέση του ζευγαριού μέσα στον γάμο. Το καινοτόμο είναι ότι το πρόγραμμα ξεκινάει απο τα ζευγάρια πριν παντρευτούν γιατί οι έρευνες έχουν δείξει ότι το να προλάβεις την ζημιά είναι πολύ πιο «συμφέρον» από το να το θεραπεύεις. Η οικογένεια περνάει κρίση και αυτή εκφράζεται με πάρα πολλούς τρόπους. Η eurostat μας λέει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη γίνονται περίπου 2,2 εκατ. γάμοι και έχουμε περίπου 1 εκατ. διαζύγια δηλαδή το 50%. 
Στα σεμινάρια αυτά θα υπάρχει το θεωρητικό κομμάτι και το πρακτικό με ασκήσεις. Θα προετοιμάσουμε τα ζευγάρια μέσα από 12 βήματα να χτίσουν μια υγιή σχέση ή αν την έχουν ήδη δημιουργήσει να την διορθώσουν  μέσα από 12 τρόπους. 
Απευθύεται κυρίως σε ζευγάρια. Δεν χρειάζεται να εκθέσει κανένας τίποτα, τις ασκήσεις τις κάνει το ζευγάρι μόνο του. Το ερωτηματολόγιο που θα απαντήσουν στο τετράδιο εργασιών δεν χρειάζεται να το δει κανείς άλλος εκτός από τους ίδιους.
Στην Αμερική είναι πια «συνήθεια» να κάνουν μια προετοιμασία με αυτά τα σεμινάρια. Εχουν δείξει λοιπόν οι έρευνες ότι τα ζευγάρια αυτά πάνε πιο προετοιμασμένα στον γάμο χωρίς παράλογες απαιτήσεις και έτσι τα στατιστικά έδειξαν ότι αρρωσταίνουν λιγότερο, άρα κοστίζουν λιγότερο στο κράτος, απουσιάζουν λιγότερο από τη δουλειά τους. Μάλιστα σε κάποιες πολιτείες οι ασφαλιστικές εταιρίες κάνουν έκπτωση 50% στα ασφάλιστρα αν το ζευγάρι έχει την βεβαίωση ότι έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά» κατέληξε. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων στην οδό Κ. Σφακιανάκη 9 (κοντά στον ΟΤΕ) στον Αγιο Νικόλαο. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τις 22 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα
6975700154 και 6974751607.

Σχετικές δημοσιεύσεις