Η Μαρία Κοζυράκη στο Λατώ fm: «Στο Λασίθι τα 130 από τα 400 πρωτόκολλα κατεδαφίσεων αυθαίρετων στην Κρήτη, θα εκτελεστούν περισσότερα από τα μισά, ξεκίνημα τον Ιούνιο από τα διοικητικά όρια του Δήμου Αγ. Νικολάου – Δεν θα υπάρξει καμία χρονο-καθυστέρηση και καμία ανοχή»

Για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών που ξεκινούν άμεσα και στην Κρήτη και στο Λασίθ, μετά και τη σχετική επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση και το Νίκο Σγουρό η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.


Όπως τόνισε «είμαστε μάλλον η πιο προχωρημένη Αποκεντρωμένη γιατί βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αυτής. Η σύμβαση που έχουμε με τον προσωρινό ανάδοχο του έργου έχει σταλθεί για έλεγχο και με το πράσινο φως του ελεγκτικού θα προχωρήσουμε αμέσως. Φαντάζομαι τον Ιούνιο.

Συνολικά τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων είναι 350 μπορεί να φτάνουν πλέον και τα 400, με τα χρήματα που έχουμε και με χονδροειδείς μάλλον εκτιμήσεις, θα μπορέσουμε να επέμβουμε περίπου σε 100 με 120 πρωτόκολλα.

Πήραμε 1.135.000 ευρώ μετά την Αττική είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ελλάδα και αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα αλλά  και τον βαθμό παραβατικότητας στο αντικείμενο αυτό στην Κρήτη. 

Στον νομό Λασιθίου είναι τα περισσότερα πρωτόκολλα στην Κρήτη, περίπου στα 130 πρωτόκολλα και θεωρώ ότι θα γίνουν περισσότερα από τα μισά.

Θα ξεκινήσουμε από τα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου σε αιγιαλό και παραλία στο παραλιακό μέτωπο. 

Αντιδράσεις πάντα υπάρχουν γιατί το μέτρο αυτό είναι το τελευταίο που καταφεύγει η διοίκηση και δεν είναι αρεστό από κανέναν.
Επειδή μιλάμε για καταπατήσεις δημόσιου χώρου και αυτό προασπίζεται από το σύνταγμα, η διοίκηση δεν έχει ευχέρεια να αναστείλει ή αναβάλει. Αυτό άλλωστε τόνισε η επιστολή σε έντονο ύφος του υπουργού περιβάλλοντος. Όπως είπε και με την επιστολή του ο κ. Χατζηδάκης, δεν θα υπάρξει καμία χρονο-καθυστέρηση και μηδενική ανοχή. Αυτά πρέπει να γίνουν. 

Αφορούν  κυρίως υπαίθριους χώρους καταστημάτων και ξενοδοχείων  που οφείλουν να απομακρυνθούν.  Τα πρώτα σε βαθμολογία πρωτόκολλα βρίσκονται στον δήμο Αγίου Νικολάου, από τα πρώτα 10 ίσως τα 8 είναι εκεί».


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com