Η Μαρία Χαλκιαδάκη στο Λατώ fm για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: «Μέχρι τις 29 Μαΐου οι εγγραφές, απευθυνόμαστε σε όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μουσική, δωρεάν για τους μαθητές η μεταφορά και ένα γεύμα στο σχολείο»

Για τη διαδικασία των εγγραφών στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στο Καβούσι, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η πρόεδρος της Κοινότητας Καβουσίου Μαρία Χαλκιαδάκη.

Όπως είπε «έχουν αρχίσει ήδη περίπου 15 ημέρες και οι εγγραφές τελειώνουν 29 Μαΐου ίσως υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάμε για παράταση αλλά αυτό εύχομαι και ελπίζω να μην χρειαστεί.

Προς το παρόν οι εγγραφές πάνε πολύ καλά, ο κόσμος πλέον έχει ενημερωθεί και έφτασαν διψήφιο αριθμό. Περιμένουμε έως το τέλος του μήνα να έχουμε τον τελικό αριθμό μαθητών.

Είναι όλα έτοιμα, χρειάζονται κάποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο με καλή συνεννόηση και συνεργασία με το δήμο Ιεράπετρας θα έχουν ολοκληρωθεί. 

Στο κτίριο έχει γίνει ανακαίνιση εσωτερικά, δεν χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις.


Για τα μουσικά όργανα, έχουμε πάρει προσφορές για να αγοράσουμε.


Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την λειτουργία, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι φέτος το γυμνάσιο θα λειτουργήσει από τον  Σεπτέμβριο. 


Η κατανομή των μαθητών μέχρι τώρα ουσιαστικά είναι από το δήμο Σητείας και από το δήμο Ιεράπετρας, έχουμε επαφή και από τη Νεάπολη και  ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος εβδομάδας θα έχουν έρθει και από κει δύο παιδιά.

Υπάρχει και στο Facebook υπάρχει η σελίδα του Μουσικού Σχολείου φίλοι του Μουσικού Σχολείου για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί περισσότερο αλλά καλύτερα και επιμένουμε εμείς να έρθουν σε επικοινωνία με τον κύριο Χατζημανώλη το διευθυντή του σχολείου και θα ήταν καλύτερο να επισκεφτούν και το χώρο έτσι ώστε να δουν από κοντά η σχολική εγκατάσταση και το περιβάλλον γενικότερα.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών που  έχουν έρθει μας έδωσε το ερέθισμα  να καλούμε τους γονείς στο σχολείο και να κάνουμε από κοντά την εγγραφή.


Απευθυνόμαστε σε όλα τα παιδιά όχι μόνο σε αυτά  που γνωρίζουν και παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, δεν είναι απαραίτητο, είναι για όλα τα παιδιά που αγαπάνε τη μουσική.

Τα  τεστ είναι πάρα πολύ απλά π.χ. ίσως του δώσουν τρία όργανα και να του ζητήσουν να πει ποια είναι η κιθάρα και ποιο είναι το βιολί. 

Η μεταφορά των μαθητών  είναι δωρεάν από οποιοδήποτε σημείο του νόμου μπορεί να ενδιαφέρεται ένα παιδί, υπάρχει δωρεάν γεύμα στο σχολείο, η μόνη διαφορά από ένα κλασσικό γυμνάσιο είναι ότι έχει 13 διδακτικές ώρες μουσικής και για αυτό το λόγο υπάρχει και το δωρεάν γεύμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com