Μανώλης Πεπόνης «Είναι επιταγές που εξοφλούνται στο Σ. Ε. Β.»

Για την κατάργηση των διατάξεων για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μανώλης Πεπόνης λέγοντας χαρακτηριστικά
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… δεν γίνεται να έρχονται τέτοιες συμπεριφορές από τον Υπουργό Εργασίας. Χωρίς  καμία διαβούλευση, καμία ενημέρωση. Εάν θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο θα είμαστε απέναντι. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι επί μια δεκαετία να πυροβολούνται συνεχώς. Είναι  ξεκάθαρο ότι είναι επιταγές που εξοφλούνται στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών. Ο ΣΕΒ είχε ζητήσει από τον Μάιο να καταργηθούνε και έρχεται ο Υπουργός και τις καταργεί Αύγουστο μήνα μισή ώρα πριν κλείσει η Βουλή και σε ένα νομοσχέδιο άσχετο από το Υπουργείο Εργασίας. Ας το κρίνει ο κόσμος.

Τι πιο σωστό και δημοκρατικό και πρέπον ένας εργοδότης όταν έχει λόγο να απολύσει έναν εργαζόμενο να το δικαιολογήσει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Τώρα ο εργαζόμενος για να βρει το δίκιο του θα πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός τα δικαστικά έξοδα και μετά από πέντε χρόνια να βγει η απόφαση ότι «κακώς απολύθηκα»… τι να το κάνω όταν έχω μείνει άνεργος στα ξαφνικά και έχω πληρώσει και τα έξοδα. Θεωρούμαι ότι μόνο προς τη θετική κατεύθυνση δεν ήταν αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε όποια μέσα έχουμε. Θα ζητήσουμε την συμπαράσταση και της  Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αλλά των Ευρωπαϊκών θεσμών. Δεν μπορεί οι Ευρωπαϊκή Θεσμοί να λειτουργούν υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων και μάλιστα όταν αυτό υπάρχει και εφαρμόζεται και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση.  

Σχετικές δημοσιεύσεις