«Καυτός ήλιος», κοινωνική ταινία από την Κροατία στο Rex

  Με την βραβευμένη στις Κάνες και υποψήφια για ξενόγλωσσο ΄Οσκαρ ταινία «Καυτός Ήλιος – Zvizdan», συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

            Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η εξαιρετική δημιουργία του Ντάλιμπορ Μάτανιτς, παραγωγής Κροατίας 2015, διάρκειας 123′ και πρωταγωνιστές τους: Γκόραν Μάρκοβιτς, Ντάντο Τόσιτς, Τιχάνα Λάζοβιτς.

            Ο Κροάτης σκηνοθέτης δίνει μια άλλη διάσταση στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο με τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης, ανάμεσα σ’ έναν Κροάτη και μία Σέρβα. Οι ιστορίες ξεδιπλώνονται σε τρεις διαδοχικές δεκαετίες, ενώ οι ίδιοι πάντα ηθοποιοί υποδύονται και τα τρία ζευγάρια.

            Υπηρετώντας πιστά τον τίτλο της ταινίας του, ο Κροάτης δημιουργός φωτίζει τις ιστορίες του κάτω από έναν καυτό ήλιο, με έντονο ερωτισμό, αποτυπώνοντας πάνω στα πρόσωπα και τα κορμιά των δύο πρωταγωνιστών την δική του ενδιαφέρουσα εκδοχή της Ιστορίας. Με αφηγηματικό μέσο την αλληγορία, επίκεντρο τον αδελφοκτόνο πόλεμο και φόρμα το τρίπτυχο με το ίδιο κεντρικό δίδυμο ηθοποιών, φωτίζει μέσα από ιστορίες απλών ανθρώπων το πριν, το παρόν και το μετά του πρόσφατου πολέμου στα Βαλκάνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις