«Κάιρο, εμπιστευτικό», συναρπαστικό θρίλερ από την Αίγυπτο

   Με το αστυνομικό θρίλερ «Κάιρο Εμπιστευτικό – The Nile Hilton Incident» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

 Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται η Αιγυπτιακής παραγωγής ταινία που ξεδιπλώνει μια αληθινή ιστορία διαφθοράς με φόντο την Αραβική ΄Ανοιξη. Είναι παραγωγής 2017, διάρκειας 106΄, σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ και πρωταγωνιστές τους: Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μάχερ.

 Υπόθεση: Λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ, ένας Αιγύπτιος αστυνομικός αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας μιας τραγουδίστριας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton. Τα πρώτα στοιχεία εμπλέκουν στο έγκλημα έναν πλούσιο επιχειρηματία με πολιτικές διασυνδέσεις, ο οποίος απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία. Όμως μετά από «άνωθεν» εντολή, οι έρευνες παγώνουν και η δολοφονία θεωρείται αυτοκτονία. Καθώς η επανάσταση εναντίον του προέδρου της χώρας ξεκινά και οι συγκρούσεις των πολιτών με τους αστυνομικούς μαίνονται, ο Αιγύπτιος αστυνομικός αποφασίζει για πρώτη φορά στη ζωή του να πολεμήσει για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, την ίδια στιγμή που η χώρα του βιώνει το τέλος μιας εποχής…

 Βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σάντανς μοντέρνο αστυνομικό θρίλερ, που στα σπλάχνα του χτυπάει η καρδιά μιας πολιτικής ταινίας, με φόντο τη χαοτική κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της εξεγερμένης Αιγύπτου.

Σχετικές δημοσιεύσεις