Γιώργος Φιλιππάκης : «Είχα προτείνει τα δέντρα στην Λίμνη να μην κοπούν αλλά να τα μεταφέρουμε με το ρίζωμα τους στο χώρο του νέου Δημαρχείου»

Στην εκπομπή «Γεωπονική Επικαιρότητα» με θέμα «Αρχιτεκτονική Τοπίου και Αστικό Πράσινο» καλεσμένος ο Δασολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Φιλιππάκης  μίλησε στην   Μάντυ Παπασωτηρίου και στην Δέσποινα Κουτάντου για τα δέντρα που κόπηκαν γύρω από την Λίμνη Αγίου Νικολάου και για την έλλειψη γενικότερης φιλοσοφίας στο θέμα του πρασίνου στην πόλη λέγοντας χαρακτηριστικά ;  «Είχα προτείνει, δυστυχώς  μόνο προφορικά ,τα δέντρα αυτά να μην κοπούν αλλά να τα μεταφέρουμε με το ρίζωμα τους στο χώρο του νέου Δημαρχείου. Είχα μάλιστα προσφερθεί να βοηθήσω και να το οργανώσω για να φυτευθούν εκεί και αν κάποια στιγμή γίνει ένας βοτανικός κήπος, ένα πάρκο να μπορούμε να τα βάλουμε. Αυτά τα δέντρα δεν τα ξαναβρίσκεις.
Δεν είναι μόνο το κοστολόγιο αλλά  τόσο μεγάλα δέντρα δεν υπάρχουν. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να αντικαταστήσεις τα οφέλη ενός τέτοιου δέντρου με 25 τετραγωνικά φυλλώματος, που είναι το οξυγόνο του ανθρώπου για μια μέρα, κάτω από τη σκιά του έχεις 5 βαθμούς διαφορά στη θερμοκρασία, να μην μιλήσω για την πρασινάδα, για το αισθητικό  μέρος. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά συμβαίνουν  στα πλαίσια της γενικής φιλοσοφίας που υπάρχει όταν κάτι δεν μου αρέσει, π.χ. η Μπουκαμβίλια κάνει σκουπίδια και πρέπει να καθαρίζουμε, θα την κόψουμε.
Ο Φίκος πράγματι δημιουργεί προβλήματα, αλλά ότι ζει και αναπτύσσεται και έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη απόφαση να πεις θα το κόψω και θα βάλω π.χ μια χαρουπιά.
Ξέρετε πόσα χρόνια κάνει μια χαρουπιά να φτάσει σε αυτό το σημείο και να παράγει τα ίδια οφέλη τα οποία υπήρχαν ήδη εκεί; 80 χρόνια. Θα μπορούσαν να σωθούν.  Δεν μου ζητήθηκε η συμβολή μου ούτε και τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο ειπώθηκε από τον κ. δήμαρχο στα γρήγορα ότι   «εμείς τους φίκους θα τους κόψουμε και θα βάλουμε χαρουπιές» αυτό ήτανε τελεσίδικο. Κανένας δεν είχε το δικαίωμα να αντιδράσει» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com