Στο ίδιο έργο θεατές…Καταγγελίες εργαζομένων ότι εξαναγκάζονται να επιστρέψουν το Δώρο Πάσχα!

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες εργαζομένων στα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες  περί μη καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο έπρεπε να καταβληθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, φτάνουν . Υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη κάνουν λόγο για καταγγελίες περί μη εξόφλησης του Δώρου Πάσχα αλλά και για εξαναγκασμό των εργαζομένων να το επιστρέψουν στο… μαύρο ταμείο του εργοδότη μετά την καταβολή του στην τράπεζα.

H μη καταβολή του Δώρου Πάσχα έως την 30η Ιουνίου, που ήταν η οριστική ημερομηνία πληρωμής του, επισύρει σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τις ίδιες νομικές κυρώσεις που ισχύουν κάθε χρόνο. Οι παραβατικοί εργοδότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων της ΓΣΕΕ όπως επίσης και στις κατά τόπους πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου να καταγγείλουν ότι δεν είχαν λάβει το Δώρο Πάσχα, αναζητώντας έτσι εναλλακτικό τρόπο υποβολής και προώθησης της καταγγελίες τους αφού πρώτα είχαν απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», δηλώνει σύμφωνα με το ethnos.gr ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν λίγες και οι καταγγελίες που αφορούσαν σε… κλασικές αυθαίρετες πρακτικές, καθώς εργοδότες κατέβαλλαν μεν το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να σηκώσει το ποσό από την τράπεζα και να τους το καταβάλλει στο χέρι… μαύρα. Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο υπήρξαν εργοδότες που δεν κατέβαλλαν καθόλου το Δώρο και άλλοι που κατέβαλλαν ένα τμήμα του έναντι.

Πηγή Neakriti.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις